Presedintele CJ Braila a amenintat violent o jurnalista - Mircea Toma ii cere lui Ponta sa ia masuri

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 14:54
3815 citiri
Presedintele CJ Braila a amenintat violent o jurnalista - Mircea Toma ii cere lui Ponta sa ia masuri
Foto: infobraila.ro

Mircea Toma, presedintele Active Watch, ii semnaleaza prim ministrului Victor Ponta agresiunea verbala comisa pe 31 ianuarie 2014 de presedintele Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu, asupra ziaristei Madalina Poenaru, de la B1 Tv.

"In data de 31 ianuarie acesta a jignit grav si a amenintat public cu bataia o jurnalista care i-a adresat o intrebare in cadrul unei conferinte de presa", ii scrie Mircea Toma premierului Victor Ponta, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"Consideram ca un asemenea comportament sfideaza cadrului democratic, este nedemn pentru un demnitar public si dovedeste o grava lipsa de respect pentru munca jurnalistilor si pentru rolul presei in societate", se arata in scrisoarea Active Watch, in care se cere si amendarea comportamentului liderului PSD.

Astfel, Mircea Toma cere sanctionarea lui Bunea Stancu si asumarea de catre PSD a faptului ca presa are rolul de a fi un critic al actiunilor guvernantilor.

"Cerem conducerii PSD sa se delimiteze public de asemenea comportamente si sa-l sanctioneze prin mecanismele interne de partid pe Stancu Bunea.

Ca principal partid de guvernamant, PSD trebuie sa-si asume intrebarile si atitutdinea critica din partea jurnalistilor, avand o obligatie in plus sa respecte rolul presei intr-o societate democratica si sa transmita politicienilor si demnitarilor ca manifestarile agresive si jignitoare la adresa presei sunt intolerabile", se incheie scrisoarea adresata premierului Victor Ponta.

Presedintele CJ Braila, Bunea Stancu a fost intrebat intr-o conferinta de presa vineri de catre Madalina Poenaru daca are de gand sa demisioneze, dupa ce si-a luat concediu fix in perioada in care judetul se afla sub codul rosu de viscol si vreme rea. Bunea Stancu i-a replicat cu violenta.

"Niste obraznici, ma. Niste fate. Ii dau doua picioare in gura. Bai, sa-ti trimit demisia, ma! Niste nesimtiti! Nu aveti pic de bun simt!", a raspuns acesta. Langa Bunea Stancu se afla ministrul de Interne, Mircea Dusa, care radea in acest timp.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#amenintare jurnalista presedinte CJ Braila, #Mircea Toma scrisoare Victor Ponta, #Toma scrisoare Ponta agresiune Bunea Stancu, #Toma ActiveWatch Bunea Stancu ziarista B1 , #Victor Ponta