Ponta catre Boc: De ce s-a opus Guvernul legii camatariei a PDL?

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 13:52
2395 citiri
Ponta catre Boc: De ce s-a opus Guvernul legii camatariei a PDL?
Foto: Arhiva

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o scrisoare lui Emil Boc prin care il intreaba cum a fost posibil ca deputatii PDL sa initieze si sa voteze legea camatoriei cu care Guvernul nu a fost de acord si il intreaba care au fost motivele pentru care Executivul a emis un punct de vedere negativ.

"Guvernul pe care il conduceti a exprimat un punct de vedere, pe care vi-l atasez, prin care s-a opus acestui proiect de lege populist si inutil. In ce masura dvs. mai sunteti de acord cu acest punct de vedere? Va rog sa faceti publice motivele pentru care ati fost si dvs impotriva legii privind camataria, initiata de colegii dvs din Parlament. Si va intreb, in acelasi timp, daca v-ati schimbat intre timp pozitia?

De asemenea, vreau sa va intreb care este motivul pentru care parlamentarii PDL au ales sa ignore punctul dvs de vedere? Poate fi cumva intentia de a bulversa o legislatie clara, cu scopul de a oferi clanurilor interlope o portita de scapare? Intr-un hatis legislativ, asa cum s-ar crea cu o noua lege, confuza si contradictorie, infractorii ar putea mai usor sa scape de efectele legii", se arata in scrisoarea lui Ponta.

Liderul social-democrat ii mai spune lui Boc ca este "tentat" sa creada ca gestul PDL "nu este decat o diversiune bine pusa la punct, cu miza de a oferi camatarilor o sansa de a se proteja impotriva legii. Astept un raspuns din partea dvs, considerand ca absenta acestuia reprezinta o solidarizare cu demersul superficial si periculos pe care conducerea Camerei Deputatilor il initiaza chiar in prezent".

Totodata, Victor Ponta explica faptul ca a votat impotriva legii PDL pentru ca il considera deficitar, iar acum este atacat de PDL pentru aceasta optiune. Social-democratul aminteste ca in anul 2009, cand a condus Comisia privind elaborarea noului Cod penal, tocmai pentru ca a considerat camataria ca fiind o fapta foarte grava, a promovat in cadrul proiectului de Cod penal reglementari privind aceasta activitate.

"Votul dat de colegii mei din USL, impotriva acestui proiect neprofesionist, care mai mult incurca legislatia actuala, este asadar bazat pe experienta pe care o am in domeniul juridic si pe participarea directa la elaborarea unui Cod Penal pe care il cunosc foarte bine.

In acest context, atitudinea majoritatii parlamentare, in frunte cu presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, de a sustine un proiect de lege prost intocmit, superficial si care contravine legislatiei in vigoare, dar si noului Cod Penal, este de neinteles. Pana la urma, chiar Guvernul pe care il conduceti a exprimat un punct de vedere, pe care vi-l atasez, prin care s-a opus acestui proiect de lege populist si inutil", conchide seful PSD.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, l-a acuzat, joi, la Ploiesti, pe presedintele PSD ca nu a votat in favoarea legii care incrimineaza camataria intrucat in judetul Prahova PSD si-ar face campanie electorala cu interlopi.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, propunerea legislativa privind interzicerea activitatii de camatarie.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Victor Ponta Boc PDL, #lege camatarie, #legea camatariei PDL , #Victor Ponta