Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
PSD > PNL
A   A   A

Orban, iesire nervoasa dupa modificarea bugetului in Parlament: Astia sunt dementi! Au bagat Romania in faliment

Orban, iesire nervoasa dupa modificarea bugetului in Parlament: Astia sunt dementi! Au bagat Romania in faliment
Sursa: Gov.ro
Premierul Ludovic Orban a avut, miercuri, o iesire nervoasa, la un eveniment electoral din Arges, spunand ca PSD, prin modificarea in Parlament a legii bugetului, "a bagat Romania in faliment" prin cheltuieli suplimentare iar, in aceste conditii, statul nu va mai putea sa se imprumute. Liderul liberalilor a spus ca Guvernul se va folosi de toate parghiile legale pentru a nu permite aceasta incarcare a bugetului, inclusiv posibilitatea elaborarii unui alt proiect de rectificare.

"Astazi, PSD, in doua ore, a bagat Romania in faliment. In comisiile de buget, finante, o majoritate PSD, de 20 de oameni care sunt aflati in delir, au generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului si, in acelasi timp, la propunerea marelui finantist Orlando, a votat un alt amendament prin care Romania nu se mai poate imprumuta, pentru ca au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice.
Astia sunt dementi! Daca nu se trezeste Parlamentul si nu blocheaza acest raport de-a dreptul imbecil, care este impotriva Romaniei, Romania risca sa fie retrogradata de toate agentiile de rating, sa nu mai aiba capacitate sa faca fata platilor.

Ne vom lupta sa nu fie adoptat raportul in plen. Le multumesc partenerilor din USR PLUS, PMP, UDMR, grupul minoritatilor, care nu au participat la acest masacru al finantelor publice romanesti care s-a petrecut azi in Comisia de Buget.

Vom solicita retrimiterea la comisie, pentru refacerea raportului. In cazul in care va fi adoptat, il vom ataca la CCR, si vom modifica aceste prevederi.

Romania n-are nevoie de dusmani externi, pentru ca are cel mai periculos dusman, care este PSD.
Vom folosi toate instrumentele constitutionale si legale pe care le avem la dispozitie, inclusiv o noua rectificare, ca sa fiu foarte limpede", a afirmat Orban, potrivit Digi24.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 20:07
 Autor:Laurentiu Sirbu

 Articol citit de 5463 ori

Citeste si: