La Vaslui nu se vor face sedinte online la Consiliul Judetean: Nu vor PSD si ALDE

Marti, 14 Aprilie 2020, ora 09:42
2564 citiri
La Vaslui nu se vor face sedinte online la Consiliul Judetean: Nu vor PSD si ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Consilierii PSD si ALDE au votat, luni, in cadrul sedintei Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, impotriva unui proiect de hotarare initiat de PNL, privind organizarea online a intalnirilor forului administrativ.

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului si amanarea votarii hotararii privind organizarea online a sedintelor CJ pentru luna viitoare, in vederea unei analize, dar secretarul judetului a precizat ca acest lucru nu este in conformitate cu legea.

"Am propus ca sedintele CJ sa se desfasoare online pentru ca asa este bine si sanatos in aceasta perioada. Dorim sa evitam sa adunam 50 de persoane in sala, nu este o decizie politica, ci una de bun-simt. Am fost invitati sa nu mai venim daca ne temem de COVID-19. Domnia sa nu se teme, de fapt, era singurul din incapere care nu purta masca, incalcand astfel hotararea CSU Vaslui al carui membru este.

Adica nimic nu conteaza! Ca sa fiu sincera, nu m-am asteptat, dar nici nu m-am mirat foarte tare.

Chiar ar fi incalcat si Codul Administrativ pentru a scoate proiectul de hotarare de pe ordinea de zi. Secretarul judetului a recunoscut ca nu este posibil acest lucru, fapt pentru care Mitica Buzatu si-a sfatuit acolitii sa respinga proiectul de hotarare initiat de grupul PNL, proiect ce privea siguranta noastra, a familiilor si a colegilor nostri", a afirmat consilerul PNL Simona Polak intr-o postare pe contul sau de Facebook.

Incepand cu 25 martie, la nivelul CJ Vaslui au fost luate o serie de masuri de combatere, inlaturare si limitare a efectelor COVID-19 in sediul institutiei, printre care si obligativitatea angajatilor care intra in contact direct cu cetatenii de a purta masca si manusi.

De asemenea, potrivit unei decizii a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui, incepand de luni, 6 aprilie, s-a impus pentru toti cetatenii judetului Vaslui purtarea mijloacelor de protectie a gurii si a nasului in spatiile publice, precum spatiile comerciale, piete, institutii publice, santiere, gari, autogari.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#consilieri PSD ALDE Vaslui, #respins proiect sedinte online , #stiri PSD
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
nu platiti amenzile!se ve da ordonanta de anulare a amenzilor!