In plina pandemie, Primaria Sector 4 ii da jumatate de milion de euro lui Bogdan Chirieac pentru "organizarea de evenimente"

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 13:36
40123 citiri
In plina pandemie, Primaria Sector 4 ii da jumatate de milion de euro lui Bogdan Chirieac pentru "organizarea de evenimente"
Foto: captura video Youtube/ DCNews Ro

Primaria Sectorului 4, condusa de Daniel Baluta (PSD), si Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 au incheiat pe 1 aprilie un contract in valoare de 2,5 milioane de lei fara TVA, aproximatuiv 500.000 de euro, cu societatea DCNews Media Group, fondata de fostul jurnalist Bogdan Chirieac.

Obiectul contractului: "servicii de organizare evenimente pentru Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti."

Contractul a fost atribuit fara licitatie electronica, iar criteriul de atribuire a fost "pretul cel mai scazut", potrivit datelor din Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

Acordul cadru care a fost atribuit pe 1 aprilie firmelor are un termen de executare de 24 de luni.

DCNews Media Group primeste 2.495.134,9 de lei, in timp ce alta societate, Agrafics Communication, primeste 2.642.984,39 de lei, ambele sume sunt fara TVA.

Ciudateniile

In SEAP se mai arata ca acordul cadru ar fi trebuit incheiat cu trei operatori, dar in final contractul a fost semnat cu doua firme.

"Avand in vedere faptul ca, in conformitate cu documentatia de atribuire, acodul cadru se incheie cu 3 (trei) operatori economici, iar in urma evaluarii ofertelor au fost declarate admisibile ofertele operatorilor economici DCNews Media Group SRL si Agrafics Communication SRL, comisia de evaluare a hotarat incheierea acordului cadru cu DCNews Media Group SRL si Agrafics Communication SRL, DCNews Media Group SRL - 2.495.134,90 lei fara TVA, Agrafics Communication SRL - 2.642.984,39 lei fara TVA," se noteaza pe platforma publica.

Organizarea de evenimente

Primaria Sectorului 4 anunta ca obiectivul general al acestei achizitii consta in asigurarea conditiilor pentru organizarea de evenimente de lucru ale Sectorului 4 si Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4, in scopul unei bune informari a publicului pentru promovarea evenimentelor si proiectelor derulate precum si in scopul realizarii schimbului de experienta cu alte autoritati publice.

Valoarea maxima estimata a contractului subsecvent, fiind luat in considerare un eveniment cu un numar de 150 de persoane, este de 123.360 de lei fara TVA.

Cantitatile estimate pentru servicii sunt urmatoarele: intre 3 si 35 de evenimente, iar numarul de persoane maxim estimat per eveniment este de 150 persoane.

Face strategia de comunicare a CNAIR

DCNews Media Group a fost infiintata anul trecut si are ca domeniu principal de activitate servicii de publicitate.

Primaria Sectorului 4 si primarul Daniel Baluta au de mai multa vreme parte de publicitate pozitiva pe site-ul publicatiei fondate de Bogdan Chirieac.

Ziare.com a scris in octombrie 2019 ca firma fondata de Bogdan Chirieac a semnat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) un contract de promovare pentru 63.000 de lei.

CNAIR s-a angajat, inca din decembrie 2018, sa plateasca firmelor din DC Media Group - fondate de Bogdan Chireac - suma de 43.000 de lei, in schimbul intocmirii unei strategii de comunicare si a difuzarii unor materiale de promovare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Bogdan Chirieac PSD, #Bogdan Chirieac Sectorul, #Bogdan Chirieac Daniel Baluta, #Daniel Baluta contracte , #primari