Decizie in CEx: Congresul PSD va avea loc pe 24 august (Surse)

Joi, 05 August 2021, ora 16:103154 citiri
Decizie in CEx: Congresul PSD va avea loc pe 24 august (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Comitetul Executiv National al PSD a decis, luni, ca Congresul se va desfasura pe 24 august, au declarat surse din partid. Viorica Dancila le-a transmis, sambata, o scrisoare liderilor de filiale in care le-a propus sa amane Congresul din 3 august, in contextul crimelor din Caracal.

"Dragi colegi, In aceste zile, un suflet tanar care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu totii plini de durere si revolta, de tristete si frustrare pentru ca asa ceva s-a putut intampla.

Am luat cateva decizii necesare, in calitate de Prim-ministru, dar mai trebuie. Toti vinovatii trebuie sa plateasca. Pana la ultimul. Va rog ca in aceste zile sa lasati politica deoparte. Va rog, deci, sa nu aratati cu degetul spre un partid sau altul, nu este momentul unor astfel de dispute. In aceste zile, politica nu-si are locul", a transmis Viorica Dancila, in scrisoarea catre presedintii organizatiilor PSD, obtinuta de Mediafax.

Prin urmare, presedintele PSD le-a propus social-democratilor amanarea Congresulului din 3 august, precizand ca isi doreste ca in aceasta perioada sa fie gasite solutii pentru ca astfel de cazuri, precum cel din Caracal sa nu se mai repete.

Sedinta CEx al PSD a inceput la ora 18.00. Dupa ce aceasta s-a incheiat, premierul Viorica Dancila a plecat de la sediul PSD fara a sta de vorba cu jurnalistii.

La ultima reuniune a Comitetului Executiv, PSD a votat ca Viorica Dancila sa fie prezidentiabilul partidului. Singurii care s-au opus deciziei au fost Paul Stanescu si Dumitru Buzatu.