De la cititori: Realizarile remarcabile [sic!] ale lui Nae Badalau si dorinta partidului de a-l clona

Miercuri, 05 August 2015, ora 07:22
4188 citiri
De la cititori: Realizarile remarcabile [sic!] ale lui Nae Badalau si dorinta partidului de a-l clona
Foto: Valentin Stefan

Recent, cel mai mare partid din Romania a confirmat renuntarea lui Victor Ponta la functia de presendinte al PSD si alegerea lui Liviu Dragnea in functia de presedinte interimar.

Social-democratii au inlocuit un lider inculpat pentru spalare de bani cu un lider condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru frauda electorala. Victoria lui Dragnea a fost categorica, el fiind sprijinit de majoritatea organizatiilor judetene. Printre liderii care l-au sprijinit pe Dragnea a fost si Nae Badalau, cum a fost alintat liderul organizatiei judetene Giurgiu de Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD.

Nae este membru PSD inca din 1991. A facut parte din organizatia locala Bolintin Vale pana in 2000 cand a fost numit sub-prefect de Giurgiu iar, ulterior, prefect. Intre 2004 si 2008 a fost deputat iar din 2012 este senator. Nae, unul dintre stalpii PSD, ii datoreaza ascensiunea rapida la varful partidului lui Adrian Nastase, creatorul baronilor locali. Nu au fost putine serile in care mai marii PSD in frunte cu fostul prim ministru au fost oaspeti la restaurantul lui Nae din Bolintin. Nae nu s-a deosebit prea mult de colegii sai de partid.

A pastorit la randul sau o armata de primari si consilieri locali si a impartit functiile din judet catre apropiatii sai asigurandu-se ca fiecare director de scoala, sef de post de politie, si director de spital este fidel atat partidului, cat si lui. Nae este si afacerist. Are numeroase firme implicate in constructii, agricultura si imobiliare. Firmele sunt conduse prin interpusi, membri de familie sau apropiati si desi au zeci de contracte cu statul, inexplicabil, sunt fie in pierdere, fie au profit minim. Nae detine terenuri, case si numeroase apartamente pe numele sau, al familiei si al apropiatilor. Nu in ultimul rand, Nae are o activitate academica impresionanta. A absolvit trei facultati, inclusiv Facultatea de Drept, a obtinut nu mai putin de trei masterate si, din 2013, este doctor in economie.

"Sa-l clonam pe Nae Badalau [si] vom castiga alegerile cu peste 70%", a afirmat Dolineaschi facand referire la scorul pe care PSD il obtine in Giurgiu de ani buni si care i se datoreaza lui Nae.

Nae are un CV covarsitor. A realizat enorm pe plan personal. Are o cariera de succes, a studiat pentru 2-3 diplome in acelasi timp iar averea sa va fi de ajuns chiar si pentru copiii copiilor. Dar poate cea mai mare realizare a lui Nae este succesul cu care a reusit sa fenteze justitia de aproape 10 ani.

Inca din 2006, Nae a fost implicat in mai mutle scandaluri care au tinut prima pagina a ziarelor. Fie ca au fost tranzactii imobiliare de milionane de euro (2008), fie fals in declaratii (2009), fie evaziune fiscala de 50 milioane de euro (2013), Nae nu a fost o prioritate pentru procurori.

"Sa-l clonam pe Nae Badalau", a sunat vocea secretarului general al PSD uitand ca se afla intr-unul dintre cele mai sarace judete din Romania, refuzand sa admita ca in ciuda potentialului economic pe care il are judetul cu port si punct de frontiera in sud si invecinat cu Bucurestiul in nord, Giurgiu este al cincilea cel mai sarac judet din Romania. Giurgiu are doar 40% din locuinte racordate la canalizare si aproape 4% sau 10.000 de persoane sunt analfabete, cel mai ridicat nivel din Romania.

Dolineaschi a refuzat sa-i aminteasca lui Nae ca Giurgiu a avut cel mai slab nivel de promovabilitate la Bac, rezultate afisate cu doar cateva saptamani inainte. Doar 36% din elevii inscrisi la examenul de Bac au reusit sa promoveze. Lui Nae nu i-a fost amintit nici ca Giurgiu e printre ultimele cinci judete la numarul de locuitori cu studii superioare avand sub 7% absolventi de facultate, desi Nae are nu mai putin de 7 diplome universitare.

Lui Nae nu i s-a amintit nici ca politizarea excesiva a institutiilor de invatamant din Giurgiu a condus la scaderea gradului de educatie, dar i s-a multumit pentru cresterea rezultatelor PSD la alegeri.

Pentru liderii PSD nu conteaza ca firmele lui Nae au accesat mai multe fonduri europene decat a reusit sa atraga Bolintin Vale, orasul de resedinta al lui Nae si condus de primar PSD inca din 2004. Prima si singura data cand primaria Bolintin a accesat fonduri europene a fost in 2013.

A reusit sa i se finanteze un proiect in valoare de 17,7 milioane lei pentru modernizarea retelei de canalizare. Dupa cateva incercari, castigatorul licitatiei a fost desemnat SC Straco Grup SRL, o firma apropiata PSD. La niciun an de la semnarea contractului, Straco a sistat lucrarile, dar nu inainte sa sape simultan santuri pe toate strazile, sa le acopere partial, si sa ruineze infrastructura si asa modesta a orasului. Surprinzator, nimeni din primaria Bolintin nu pare interesat de ce s-a intamplat. Nici macar "opozitia" formata din consilieri PNL, 9 din 17, nu pare sa cunoasca prea mult. Farmecul lui Nae trece dincolo de randurile PSD vrajindu-i pe toti cei 17 consilieri locali.

"Sa-l clonam pe Nae Badalau" ca pentru actuala clasa politica un politician se masoara in cate voturi aduce si cati bani doneaza partidului. Pentru actuala clasa politica Nae e politicianul cu randament maxim, stalp de rezistenta, solidar cu sefii, dedicat partidului si iscusit in navigatul printre dosare. Nae nu este evaluat in functie de cate drumuri a asfaltat el sau primarii pe care ii pastoreste in judet, de cat de mult a crescut nivelul de trai, de crearea de locuri de munca, imbunatatirea sistemului de invatamant, sprijinirea afacerilor locale etc.

Pentru Nae si celelalte clone ale lui Adrian Nastase conteaza cresterea prestigiului personal cu doctorate, case, firme, si afaceri cu statul. Pentru clonele lui Adrian Nastase prioritatea este sa creeze un mediu propice manipularii prin perpetuarea lipsei de educatie si a saraciei. Sunt sanse mult mai mari sa manipulezi pe cineva cu putina educatie, sa cumperi un vot cu o punga de faina de la cineva care nu are ce pune pe masa, sa fortezi pe cineva sa te voteze daca locul ei de munca depinde de bunavointa lui Nae decat de la cineva fara datorii politice, bine educat si independent financiar.

"Sa-l clonam pe Nae Badalau" sau pe oricare alta clona a lui Adrian Nastase si din clonare in clonare vom ajunge la analfabetizare totala, parea sa sune fraza neterminata a secretarului general al PSD.

Valentin Stefan este specialist in due diligence si compliance, concentrandu-si activitatea in Europa de Est si in Rusia, iar din 2015 este membru al Fundatiei CAESAR. A absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti, a studiat limba rusa la Sankt Peterburg Gasudarstvenii Universitet si este absolvent al unui program de masterat in Studii Ruse si Est Europene la University of North Carolina (UNC) at Chapel Hill. Valentin este originar din Bolintin Vale si locuieste in Washington DC.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Nae Badalau PSD, #alegeri PSD Nae Badalau , #primari
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
Bacsis, Pesches, Ciubuc.