Consilierul premierului Ponta: Propunerile PDL, un ghid de intrare a Romaniei in faliment

Duminica, 18 August 2013, ora 11:30
2790 citiri
Consilierul premierului Ponta: Propunerile PDL, un ghid de intrare a Romaniei in faliment

Cristian Socol, consilierul personal al premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, a criticat sambata propunerea PDL privind reducerea cotei unice de la 16% la 12%, considerand ca intreg planul economic promovat de democrat-liberali nu reprezinta altceva decat "un ghid de intrare in faliment".

"Pedelistii, in frunte cu domnul Blaga, vin si ne propun astazi masuri fanteziste, fara nicio legatura cu realitatea economica din Romania si UE. PDL ne propune un ghid de intrare in faliment, asa cum era sa patim in aprilie 2009, cand nu mai puteam iesi pe pietele externe pentru imprumuturi si nu mai erau bani de pensii si salarii.

In plus, propunerile celor din PDL sunt pura demagogie. Ei stiu foarte bine ca, din punct de vedere macroeconomic, Romania nu isi permite reducerea cotei unice. In primul rand, pentru ca Romania nu are spatiu fiscal suficient pentru a aplica o astfel de masura. Mai mult, aplicarea masurii ne-ar scoate din angajamentele convenite cu creditorii internationali FMI, BM, CE si ne-ar arunca in scenariul Greciei, demn de luat in seama in conditiile incertitudinii actuale de pe pietele financiare internationale.

Sa nu mai pomenim si faptul ca, printr-o astfel de masura, Romania ar risca sa intre din nou in Procedura de Deficit Bugetar Excesiv, gaura de venituri la buget ducand deficitul bugetar dincolo de limita de 3% din PIB de la 2,5% din PIB cat este tinta noastra pentru 2013", a argumentat Socol, intr-o declaratie de presa.

In opinia acestuia, cei saraci si din clasa de mijloc nu vor castiga nimic, proiectul de lege al PDL fiind strict in favoarea celor bogati.

"Propunerea ar trebui sa aduca si masurile de compensare a pierderilor de venituri la bugetul de stat prin reducerea cotei unice de impozitare. Altfel, trebuie sa ne imprumutam pentru a sustine aceasta masura. Marim deficitul bugetar, cresc dobanzile si inflatia, se taie din puterea de cumparare.

Cei din PDL nu au niciun drept sa critice politica Guvernului USL, o politica indreptata spre atragerea de investitori si crearea de noi locuri de munca. Ei uita probabil ca doar cu putin timp in urma au lasat Romania pe marginea prapastiei.

Cei care vin acum sa propuna masuri pentru viitorul economic al tarii sunt aceeasi oameni care au taiat cu 25% salariile bugetarilor, au marit TVA la 24%, au dus, prin guvernarile lor paguboase, datoria Romaniei la cel mai inalt nivel din istoria noastra", a mai spus Cristian Socol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#propuneri economice PDL, #reducere taxa unica, #Cristian Socol propuneri economice PDL , #Victor Ponta
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Consilierul râios trage la premierul scorțos. Turcul și pistolul.