La spartul targului pesedist

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 18:30
6344 citiri
La spartul targului pesedist
Foto: Arhiva Ziare.com

In vadit declin, domnia PSD se-ncheie pe acorduri de jaf generalizat, pe-o nota de odioasa insolenta si pe accente de-o ipocrizie maxima. Viitorul are sanse sa fie mai bun. Dar tara merita mai mult decat un rau mai mic.

Pe ce se bazeaza oare Gabriela Firea in aroganta ei fara margini? Ce face ea, luand peste picior efortul extraordinar, in spatiul romanesc, al unor femei care au izbutit rarisima performanta de a cladi din bunatatea oamenilor un spital pentru copii bolnavi, poate muribunzi? Bataia ei de joc, nota bene, nu survine oricand. Ci dupa ce primarul general a acoperit, probabil, o frauda de proportii gigantice, savarsita la spitalul pediatric pe care l-a inaugurat Firea cu pompa, alaturi de alte pesediste de frunte ca Dancila si Sorina Pintea (ministrul ce pare sa-si confunde functia cu a zbirului amenintand cetateni liberi, spre a-i devaliza). Or, chiar angajatii primariei, reluati de excelenta publicatie care este Libertatea, estimeaza furtul comis la Spitalul Gomoiu la 15 milioane de euro!

E treaba Gabrielei Firea ca se crede in razboi cu Vlad Voiculescu. E treaba ei ca, impreuna cu oripilanta Dana Budeanu, a carei scatologica postare a distribuit-o (vai, in numele libertatii de expresie!) pe facebook, primarita pesedista il vede pe competentul ex-ministru al sanatatii enorm si-l simte monstruos. Poate ca viziunea ei sinistra nu e, din unghi propriu, complet irationala, de vreme ce are o noima electorala, V. Voiculescu fiind rivalul ei cu sanse reale de victorie la alegerile pentru primarie.

E insa treaba noastra, nu a primaritei, ca, in vulgaritatea, rapacitatea si toxicitatea ei, Firea nu intelege ca nu se afla in razboi, de fapt, nici cu Vlad Voiculescu si cu atat mai putin cu Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, ci cu poporul roman. Si cu interesele sale fundamentale.

Aceste interese nationale includ salvgardarea integritatii fizice a copiilor sai. Includ salvarea vietii cetatenilor sai, ca sa nu mai fie ingropati cu zile de coruptia pesedista. Ca sa nu mai fie omorati la Colectiv. Ca sa nu mai fie asasinati in spitale prea putine, prea scumpe, prea putin dotate cu aparatura si medici de varf si, pentru ca s-a furat pe rupte la dezinfectante, prea napadite de bacterii multiplu rezistente si de ucigase infectii nosocomiale, ca sa-si poata indeplini misiunea

Or, daca, asa cum deplora Firea, Vlad Voiculescu e intr-adevar in spatele celor doua minunate femei care au reusit sa dea noi sanse la viata copiilor romani bolnavi de cancer, eu unul nu pot spune decat: bravo lui. Ce extraordinar de bine. Ce fantastic ca romanii nu se lasa paralizati nici de fatalism, nici de o justificata deznadejde iscata de spectacolul unei tari devalizate sistematic de partidul V.V. Dancilei, Gabrielei Firea si al Sorinei Pintea si ca au oameni politci in stare sa aprecieze si sa sustina un astfel de efort. Ce exemplu cu totul salutar in toate semnificatiile minunate ale acestui cuvant dau oamenii care, satui sa astepte ca binele sa le pice din cer, au pus umarul sa ajute ei insisi comunitatea sa se ridice la nivelul uneia moderne, pretuind si salvand viata, in loc sa se inchine ingerului mortii!

Corolarul acestei meditatii? Bucurestenii au nevoie de alt Primar General. Iar romanii, vadit, incep sa nu se mai lase manipulati. Intariti de propria ascensiune economica si de accesul la surse de informare alternative, tot mai multi incep sa iasa din paralizie si sa ajute ei insisi, civic si politic, ca tara sa-si dobandeasca locul ce i se cuvine in concertul civilizatelor natiuni europene.

Pe masura ce dregatorii pesedisti descopera ca sunt politic pe duca si si-au pierdut puterea de a-si controla economic si ideologic compatriotii, mintind cat e ziua de lunga poporul cu televizorul, si pe masura ce simt ca epoca partidului-stat se apropie ireversibil de sfarsit, ii cotropeste disperarea. Ii apuca frica, devin aroganti, isi potenteaza ipocrizia si-si intensifica masurile de a acoperi gaurile pe care le-au produs in buget. In bataliile lor de ariergarda ii trimit pe sticla pe demnitarii pesedisti cei mai locvaci si abili, propagandistic, ca Firea, strangand cat pot haturile televiziunilor arondate.

In plus, desavarsesc jaful ultimilor sapte, sau, mai precis, 77 de ani. Din cauza depasirii deficitului bugetar creat prin incompetenta demnitarilor si sistemul mitelor politice si electorale pe care l-au pus pe picioare spre a se eterniza la putere, rambursarile TVA pe anul curent tind spre zero.

In schimb PSDisti cu painea si cutitul ofera sinecuri grase in diplomatie neavenitilor care le-au mancat din palma in anii de foc ai razboiului cleptocratiei cu statul de drept. Si le-au facut inestimabile servicii. Asa a ajuns o femeie condamnata pentru coruptie, in prima instanta, ca Andreea Cosma, sa fi fost pe punctul de a obtine postul de consul la Salonic. De unde, dupa cum aflam din Adevarul, a fost transferata la Toronto, tot in calitate de consul, Sabina Somacescu, in ciuda nefacutelor ei din Grecia si a "gravelor nereguli" descoperite la Salonic de Corpul de Control al MAE (nu al opozitiei). In fine, un jurnalist de duzina ca Nelu Barbu a fost expediat la Shanghai, ca diplomat, pe buzunarul romanilor.

La spartul targului, pesedistii par hotarati sa aplice o politica a pamantului parjolit. In revansa, romanii au nevoie de o schimbare politica neta. N-o vor obtine inca, daca politicienii opozitiei fara sanse de a accede in turul doi al prezidentialelor, insista sa le puna bete in roate celor ce au.

Petre M. Iancu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#psd firea spital copii cancer, #psd firea asociatia daruieste viata , #stiri PSD