Cinci persoane in arest la domiciliu si 3 sub control judiciar in dosarul spagilor din Banat si taxelor de protectie platite la PSD

Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 19:26
3513 citiri
Cinci persoane in arest la domiciliu si 3 sub control judiciar in dosarul spagilor din Banat si taxelor de protectie platite la PSD
Foto: Arhiva Pixabay

Magistratii instantei supreme au decis ca cinci inculpati din dosarul de la DNA privind spagile din Banat sa fie arestati la domiciliu pentru 30 de zile si alti trei au fost plasati sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia este definitiva.

Magistratii instantei supreme au dispus ca Mircea Andrei Lucaciu (sef la Departamentul Venituri din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara), Cristian Horgea (sef al Agentiei de Control si Incasare Nadlac II), Cristian Ispravnic (seful Directiei Regionale de Drumuri Timisoara), Elisabeta Miutescu (angajata in cadrul Agentiei de Control si Incasari Nadlac II) si Cristian Dima (angajat in cadrul Agentiei de Control si Incasare Nadlac II) sa ramana in arest la domiciliu pentru 30 de zile, pana in data de 16 ianuarie 2020.

"Atrage atentia inculpatilor ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care le revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive", se mai arata in minuta instantei.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, de asemenena, control judiciar pentru 60 de zile (pana la data de 15 februarie 2020, inclusiv) pentru Vasile-Alin Baetan (inginer) si Mirel-Patriciu Pascu (sef la Departamentul Juridic din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara).

Decizia este definitiva.

Potrivit procurorilor, persoanele cu functii de conducere ofereau protectie controlorilor de trafic contra unor sume de bani. "In cadrul unor agentii de control si incasare situate in punctele de trecere a frontierei ar fi existat obiceiul ca functionarii care isi desfasoara activitatea sa incaseze de la transportatori, pe langa taxele legale si sume de bani cu titlu de mita, pentru a nu constata si aplica anumite sanctiuni acestora. Spre exemplu, pentru a oferi 'protectie', in perioada 2016-noiembrie 2019, inculpata Miutescu Elisabeta ar fi pretins si primit de la o persoana avand functia de controlor de trafic (martor in cauza) suma totala de 19.300 de euro", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, potrivit procurorilor, angajarile pe posturi de controlori de trafic in cadrul DRDP Timisoara s-ar fi facut prin fraudarea concursului. "De mentionat este faptul ca posturile respective ar fi urmat sa fie ocupate numai dupa ce s-ar fi analizat, la nivel de conducere a partidului, ofertele candidatilor, urmand ca decizia finala sa ii apartina suspectului Caprar Dorel Gheorghe", mai spus procuroii DNA.

Procurorii mai sustin ca sefii din cadrul DRDP Timisoara sau din alte institutii locale sau regionale, sustinuti de partid in functii, "ar fi avut obligatia de a plati o taxa lunara la casieria organizatiei judetene de partid, cuantumul taxei raportandu-se la functia detinuta".

"Distinct de aceste sume lunare, persoanele cu functii de conducere sustinute in acele functii de partid ar fi avut obligatia de a plati si alte sume de bani, raportat la necesitatile de moment si solicitarile persoanelor cu functii de conducere din partid, identificandu-se o asemenea situatie cand suspectul Caprar Dorel Gheorghe ar fi pretins si primit suma de 4.500 de lei de la inculpatii Horgea Cristian, Lucaciu Mircea si suspectul Munteanu Bogdan (cate 1.500 lei fiecare) pentru plata cheltuielilor ocazionate de primirea unei delegatii din Japonia", mai arata procurorii in comuncat.

In acest dosar, procurorii DNA si ofiterii DGA au facut luni mai multe perchezitii, inclusiv la sediul PSD Arad.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#arest domiciliu dosar spaga psd arad , #DNA
Comentarii
Poza maxim
maxim
rank 3
PSD= Organizatie mafiota
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Inculpat in cauza ar trebui sa fie