Cati candidati se lupta pentru functiile de conducere din PSD - multe noutati

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 20:04
3291 citiri
Cati candidati se lupta pentru functiile de conducere din PSD - multe noutati
Foto: Ziare.com

La Congresul PSD de duminica s-au inscris, in total, 21 de candidati pentru 14 functii de vicepresedinte, dintre care 15 barbati si 6 femei, marea majoritatea fiind nume noi in conducerea PSD, in timp ce pentru a doua functie in partid s-au inscris 2 candidati, Valeriu Zgonea si Constantin Nita.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca membrii Comitetului Executiv National (CExN) au validat candidaturile pentru functiile de presedinte executiv si vicepresedinti ai partidului.

Potrivit unor surse social-democrate, la Congresul de duminica se vor stabili viitorii 14 vicepresedinti, patru posturi fiind rezervate femeilor din PSD.

Ecaterina Andronescu vrea in echipa de conducere a PSD

Candidatii pentru cele 10 pozitie de vicepresedinti barbati sunt secretarul general Andrei Dolineaschi, liderul senatorilor PSD Mihai Fifor, ministrul Economiei Mihai Tudose, europarlamentarul Victor Negrescu, presedintele Comisiei de cod electoral Gabriel Vlase, ministrul Culturii Ionut Vulpescu, primarul interimar al Iasiului Mihai Chirica, deputatul Viorel Stefan, ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, liderul TSD Mihai Sturzu, secretarul de stat in Ministerul Muncii Adrian Dobre, precum si deputatii Constantin Nita, Catalin Radulescu, Georgian Pop si Gheorghe Simon.

In lupta pentru cele 4 pozitii de vicepresedinte alocate Organizatiei de Femei a PSD, s-au inscris senatorul Ecaterina Andronescu, primarul Craiovei Lia Olguta Vasilescu, purtatorul de cuvant al PSD Gabriela Firea, fostul ministru Doina Pana, europarlamentarul Gabriela Cretu si presedintele PSD Negresti-Oas Aurelia Fedorca.

Dintre acesti 21 de candidati, doar 5 sunt vicepresedinti in functie. Este vorba despre Nicolae Banicioiu, Ecaterina Andronescu, Constantin Nita, Lia Olguta Vasilescu si Gabriela Firea.

In ceea ce priveste functia numarul doi in PSD, cea de presedinte executiv, s-au inscris oficial doi candidati: presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si deputatul Constantin Nita, care candideaza si la o functie de vicepresedinte.

In locul actualului secretar general al PSD, Andrei Dolineaschi, care candideaza la un post de vicepresedinte, ar urma sa fie numit, dupa Congres, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu.

Vicepresedintii vor fi alesi in functie de ordinea numarului de voturi. Potrivit noului statut, vicepresedintii nu vor mai putea detine si functia de presedinti de organizatii PSD.

La sedintele viitorului Birou Permanent vor participa cu drept de vot premierul, presedintele Consiliului National al PSD, presedintii organizatiei de tineret si femei.

Dragnea: CEx a validat candidaturile pentru congresul PSD

Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca membrii CExN au validat candidaturile pentru functiile de presedinte executiv si vicepresedinti ai partidului, care vor fi alesi in cadrul congresului de duminica.

Liderul social-democrat a anuntat ca buletinele de vot vor fi diferite, pentru fiecare functie in parte.

"Vor fi buletine de vot separate, pe culori diferite, vor fi trei buletine de vot: pentru presedinte executiv, pentru vicepresedintii barbatii si pentru vicepresedintii femei, adica sunt locuri dedicate: patru pentru femei si zece pentru barbati si unul pentru presedinte executiv", a aratat presedintele PSD.

Dragnea a facut precizari legate si de statutul partidului la care s-au adus cateva modificari.

"La statut au fost cateva modificari, astea de care v-am spus si anume numarul de vicepresedinti care este diferit de cel actual, de asemenea, Biroul Permanent National este constituit din cei care sunt alesi in Congres, respectiv presedinte, presedinte executiv si vicepresedinti. In schimb, participa de drept la Biroul Permanent National cu drept de vot: primul-ministru, presedintele Consiliului National, presedintele organizatiei de tineret, presedintele organizatiei de pensionari, organizatiei de femei, secretarul general si secretarii regionali cate unul pentru fiecare regiune de dezvoltare", a precizat Dragnea.

Dragnea, despre alegerile din PSD: Nu sunt Razgandeanu, il sustin pe Zgonea

De asemenea, Dragnea a anuntat modificari si in Consiliul National.

"Nu va mai fi o structura asa cum este acum, aproximativ 1.200 de delegati care erau chemati o data pe an sa asculte niste discursuri, eventual sa adopte niste rezolutii. Va deveni o structura de specialitate a partidului formata din parlamentari, din toti parlamentarii partidului, presedintii de Consilii Judetene sau vicepresedinti, unde nu avem presedinti, primarii de municipii, primarii de orase si cate trei reprezentanti ai primarilor de comune din fiecare judet si vor avea in subordine departamentele de specialitate ale partidului", a mai declarat Liviu Dragnea.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#candidaturi validate PSD, #candidati alegeri PSD, #candidati vicepresedinte PSD, #candidati Congres PSD , #alegeri
Comentarii