Ape tulburi in PSD: Excluderi in teritoriu dupa ce unii parlamentari vor sa candideze de la PNL (Video)

Vineri, 04 Martie 2016, ora 10:34
3219 citiri
Ape tulburi in PSD: Excluderi in teritoriu dupa ce unii parlamentari vor sa candideze de la PNL (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Victor Mocanu

Senatorul Victor Mocanu si fiul acestuia, deputatul Adrian Mocanu, au fost exclusi din organizatia municipala a PSD Buzau, joi seara, cu unanimitate de voturi, de catre membrii Comitetului Executiv Municipal, Victor Mocanu (foto) considerand decizia nestatutara si spunand ca va demisiona din partid.

Decizia forului de conducere municipal a fost luata la propunerea presedintelui PSD Buzau, Marcel Ciolacu, dupa ce cei doi parlamentari si-ar fi exprimat intentia sa-si gaseasca un loc pe listele altor partide in perspectiva alegerilor locale si parlamentare din acest an. Mai mult, deputatul Adrian Mocanu a participat, luni seara, alaturi de social-democratul Ion Vasile, la o sedinta a Comitetului Judetean Executiv al PNL Buzau, unde au fost invitati de catre prim-vicepresedintele Teodor Atanasiu, scopul fiind inscrierea celor doi in PNL, informeaza News.ro.

Intrucat cei doi sunt parlamentari, decizia luata de Comitetul Executiv Municipal joi seara va trebui aprobata in forurile de conducere centrale ale PSD.

Alegatorii nehotarati, mai multi decat cei ai PSD sau cei ai PNL - Sondaj ISSPOL

"Nu stiu daca domniile lor, conform Legii partidelor, si-au facut deja o alegere catre alte partide, situatie in care automat nu mai sunt membri PSD, dar s-a tinut in mod deosebit sa se dea si un vot si sa inchidem aceasta chestiune. De astazi, domnii Victor si Adrian Mocanu nu mai sunt membri ai organizatiei municipale Buzau a PSD. Aceasta decizie urmeaza sa fie supusa votului Comitetului Executiv Judetean si apoi inaintata Comitetului Executiv National deoarece este vorba despre doi parlamentari", a declarat, joi seara, presedintele PSD Buzau, Marcel Ciolacu.

In ceea ce-l priveste pe Ion Vasile, acesta nu este membru al organizatiei municipale a PSD Buzau, ci a celei de la Bisoca, astfel ca acest caz va fi tratat separat.

Dupa sedinta PSD, in care s-a votat excluderea parlamentarilor Mocanu, senatorul Victor Mocanu a trimis un comunicat de presa spunand ca o astfel de miscare este "nestatutara".

"Daca o asemenea informatie (excluderea mea din PSD) are suport in realitate, atunci ea este, pentru oricine citeste Statutul PSD, una nestatutara. Eu nu pot fi exclus de Organizatia Municipala, ci aceasta decizie poate fi luata de Comitetul Executiv National. Dar acesta nu ar fi primul caz de interpretare poetica a Statutului in Republica lui Boscodeala si Ciolacu de la Buzau.

Toate informatiile aberante aruncate in presa sau vehiculate de Ciolacu si ai sai la adresa mea in ultimele zile reprezinta un amalgam de minciuni si non-sensuri pe care am evitat sa le comentez. Spun despre toate acestea ca nu sunt decat dovezi ale limitarii si ingustimii echipei de la conducerea PSD si a colaboratorilor acestora din 'societatea civila' si din alte partide prietene. Nu inteleg de ce a trebuit ca Ciolacu sa apeleze la atatea scheme complicate pentru a cere excluderea mea, atata vreme cat putea folosi inca de la inceput declaratiile mele in care am criticat public toate calitatile pe care le-a demonstrat acesta dintotdeauna: amatorism, slaba capacitate intelectuala, specializare in furt politic etc.", a transmis Victor Mocanu.

PSD a comandat un sondaj Firea vs. Orban pentru Primaria Capitalei. Nu e exclusa o surpriza

In acelasi context, Victor Mocanu a spus ca isi va anunta demisia din partid.

"Imi pare extrem de rau ca PSD Buzau a ajuns sa fie confiscat, din nou, de gasca lui Boscodeala, dar nu imi va parea niciodata rau de ocazia pe care am avut-o de a lucra cu numerosi oameni cu adevarat importanti. In final, aduc la cunostinta publica faptul ca doresc sa scutesc PSD Buzau de inca un simulacru de vot si imi prezint demisia din acest partid, care va deveni efectiva odata cu instiintarea pe care o voi face in Senat", a mai spus Victor Mocanu.

In toamna anului 2015, la Conferinta Judeteana de Alegeri a PSD Buzau, parlamentarii Victor si Adrian Mocanu l-au sustinut pentru preluarea sefiei PSD pe fostul senator Ion Vasile, care pana la urma s-a retras din cursa la finalul unei conferinte cu scandal.

Dupa acest moment, cei doi parlamentari buzoieni au fost marginalizati, iar in urma cu aproape o luna Comitetul Executiv Judetean al PSD Buzau a adoptat o serie de criterii prin care a interzis ca doua persoane din aceeasi familie sa fie incluse pe listele pentru consilieri sau parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Mocanu exclus PSD Buzau , #PNL