Amiaza cutitelor lungi la PSD: Sedinta care va decide Guvernul si Congresul

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 07:31
4765 citiri
Amiaza cutitelor lungi la PSD: Sedinta care va decide Guvernul si Congresul
Foto: Flickr

Dupa infrangerea usturatoare de la alegerile prezidentiale, sefii PSD se intalnesc joi, incepand cu ora 12, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) in care se va analiza rezultatul dezastruos.

In zilele ce au urmat scrutinului pierdut de Victot Ponta pe 16 noiembrie au existat voci sonore din PSD care au cerut fie iesirea de la guvernare, fie ca echipa de campanie a premierului sa faca un pas in spate.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, considera ca PSD ar trebui sa renunte la Guvern.

Robert Negoita: PSD nu poate rezista la guvernare, sa iasa acum cu fruntea sus

"Eu cred cu tarie ca, din nefericire, PSD nu poate rezista la guvernare pana in 2016. Se vor forma in Parlament alte majoritati, vom vedea multe schimbari in care, cred eu, PSD nu are decat doua variante: sa iasa de la guvernare acum, cu fruntea sus, cu demnitate, sau sa iasa de la guvernare intr-un moment complicat pentru PSD si pentru tara, cand ar putea sa paraseasca guvernarea tocmai intr-un fel in care nu ne dorim sa se intample", a declarat Negoita.

In schimb, senatorul Dan Sova si edilul Marian Vanghelie ii cer presedintelui executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, sa faca un pas in spate.

PSD, la punct de fierbere: Acuzatii fara precedent pentru Dragnea si consilierii de imagine

"Daca Liviu Dragnea si-ar fi asumat esecul acestei campanii si ar fi demisionat, lucrurile ar fi putut fi mai putin tensionate. Cu toate ca sunt un partid extrem de puternic, am pierdut, si nu oricum, ci la un milion de voturi. Se stiu bine cei care au organizat campania", a acuzat Sova.

Presedintele PSD, Victor Ponta, nu a luat in seama niciuna dintre aceste propuneri si a anuntat in schimb ca are de gand sa remanieze Guvernul dupa 10 decembrie, pentru a introduce in Executiv si membri PLR, partidul lui Calin Popescu Tariceanu.

Ponta are de gand sa remanieze Guvernul dupa 10 decembrie

Si senatorul Mircea Geoana a declarat ca "o remaniere guvernamentala este indispensabila in acest moment", precum si cooptarea la Putere a partidului lui Calin Popescu-Tariceanu, argumentand ca UDMR a lasat de inteles ca va iesi de la guvernare.

PSD face joi Comitet Executiv. Geoana: Ponta sa vina cu o noua lista de ministri (Video)

"Este o necesitate sa ne pastram o majoritate in Parlament, mai ales ca UDMR a anuntat ca se va apropia de presedintele ales, Klaus Iohannis. UDMR nu surprinde pe nimeni. Asa a facut de fiecare data. Aceasta decizie a luat-o de fiecare data. O stabilizare a majoritatii este obligatorie, iar cooptarea PLR la guvernare este obligatorie, daca UDMR da semne de plecare. Trebuie sa pastram guvernarea", a spus Geoana.

In opinia sa, premierul Victor Ponta ar trebui sa prezinte lista cu noile propuneri de ministri la sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD.

Un alt subiect sensibil pe care liderii PSD ar trebui sa-l discute joi este data viitorului congres al partidului.

Iliescu vrea congres extraordinar PSD

S-a vehiculat ideea ca in februarie sa fie organizat un congres PSD, pentru a confirma sau schimba echipa de conducere, insa exista si voci care spun ca lucrurile ar trebui accelerate si chiar in decembrie sa existe un vot in aceasta privinta.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#PSD sedinta Comitet Executiv, #PSD decide remaniere Guvern, #PSD Ponta congres , #Victor Ponta