Alfred Simonis, despre scenariul de dupa motiunea de cenzura: "PSD nu va vota niciodata un reprezentant PNL pentru pozitia de premier"

Joi, 20 August 2020, ora 14:51
2346 citiri
Alfred Simonis, despre scenariul de dupa motiunea de cenzura: "PSD nu va vota niciodata un reprezentant PNL pentru pozitia de premier"
Foto: Facebook/Alfred Simonis

Liderul deputatilor PSD Alfred Simonis a declarat ca iresponsabila este ramanerea lui Ludovic Orban in functia de prim-ministru si nu depunerea motiunii de cenzura de catre PSD in perioada de criza sanitara, asa cum spune seful Executivului. El a adaugat ca CEx al PSD va discuta si stabili data dezbaterii si votarea motiunii de cenzura, in ciuda anuntului facut de Orban potrivit caruia joi sau vineri va sesiza un conflict juridic la CCR intre Guvern si Parlament. Simonis a mai precizat ca PSD nu va vota niciodata un reprezentat al PNL pentru pozitia de premier.

"Am auzit ca e o iresponsabilitate sa depuna o motiune de cenzura pe motiv de criza sanitara. Eu spun ca este un act de iresponsabilitate ar fi sa il pastram pe Ludovic Orban in functia de premier. Ludovic Orban e disperat sa ramana in functie, se agata de niste tertipuri juridice pentru a mai ramane cateva zile la Palatul Victoria, inainte de a ramane somer. Il invit pe dl Orban si PNL sa isi testeze majoritatea in Parlament. Sa ataca la CCR o procedura constitutionala arata nu doar prostie, dar si o mare disperare. In cele 9 luni Guvernul si Ludovic Orban au demonstrat de ce sunt capabili. Guvernul trebuie demis pentru ca este cel mai prost Guvern pe care l-a avut Romania in ultimii 30 de ani si nu doar cel mai incapabil, ci si cel mai corupt. Am demonstrat ca in doar 48 de ore am putut investi un Guvern. PSD nu va vota niciodata un reprezentant PNL pentru pozitia de premier, iar cand motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata Guvernul Orban va fi demis", a afirmat Alfred Simonis, joi la Parlament.

Intrebat daca va mai decide Comitetului National Executiv al PSD vineri calendarul motiunii, daca va fi facuta sesizarea conflictului la CCR, Simonis a raspuns: "CEx al PSD va discuta maine despre aceasta situatie. Nu exista nicio prevedere constitutionala care sa spuna ca nu se poate dezbata si vota o motiune. Nu suntem in vacanta parlamentara, ci in sesiune extraordinara. Prin urmare, CEx va lua aceasta decizie, nu in raport cu sesizarea lui Ludovic Orban in raport cu prezenta colegilor in august la dezbaterea si votul la motiune. Apoi va fi validata de Birourile permanente ale celor doua Camere, pentru ca ele stabilesc cand va fi dezbaterea si votul motiunii, nu CEx al PSD".

Chestionat daca PSD nu va mai astepta decizia CCR pe conflict, liderul deputatilor social-democrati a replicat: "Decizia se va lua maine. Mai important decat data ca va fi pe 28 august, in ultimele zile ale lui august sau primele zile ale lui septembrie, mai important este sa fie votul la motiune".

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca va fi declansat un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Parlament la CCR privind depunerea motiunii de cenzura a PSD in vacanta parlamentara. El a precizat ca sesizarea la Curte va fi finalizata joi si va fi depusa ori in cursul acestei zile, ori vineri.

El a adaugat ca "pseudo-motiunea" de cenzura a PSD este o minciuna gogonata de la inceput pana la final. Premierul i-a acuzat pe social-democrati de iresponsabilitate prin gestul depunerii motiunii in perioada pandemiei si de criza sanitara in Romania. El a mai spus ca asemenea dispret pentru institutiile democratice ale statului nu a vazut in 30 de ani de la Revolutie incoace.

Motiunea de cenzura a fost citita joi, in plenul reunit al celor doua Camere ale Legislativului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#simonis, #PSD, #motiune de cenzura , #PNL