Alexandru Sassu si Rasvan Popescu, sefi oficiali la TVR si CNA

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 13:21 1537 citiri

Alexandru Sassu, fostul deputat PSD, a fost ales, miercuri, de catre plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii publice de Televiziune. Sassu a intrunit 247 de voturi "pentru" si doar doua "impotriva". El avea nevoie de majoritatea calificata, 232, a voturilor senatorilor si deputatilor pentru a fi ales. Sassu va conduce CA al SRTv pana pe 20 iunie 2011.

Pe de alta parte, la sefia CNA a fost ales Rasvan Popescu, reprezentantul PNL. 235 de parlamentari au votat in favoarea numirii lui Popescu.

Parlamentarii au votat si pentru numirea regizorului Ioan Carmazan, in functia de membru al CNA. El a fost propus de PSD pentru a face parte din CNA in locul ramas vacant in urma demisiei lui Valentin Nicolau.

Mai devreme miercuri, parlamentarii au aprobat cu larga majoritate instituirea unei comisii de ancheta a activitatii TVR si au decis ca raportul acesteia va trebui finalizat pana la 1 noiembrie.

Cei 15 membri ai comisiei sunt: Adrian Paunescu, Rodica Nassar, Otilian Neagoe, Monalisa Galeteanu, Cosmin Nicula (PSD), Mihai Dumitrescu, Catalin Micula, Gheorghe Dragomir (PNL), Mihai Ungheanu, Olguta Vasilescu (PRM), Valentin Iliescu, Dan Gabriel Popa (PD), Kelemen Hunor (UDMR), Ionica Constanta Popescu (PC), Aledin Amet (minoritati).

Parlamentarii PD si PLD s-au retras de la lucrarile plenului reunit, dupa ce restul formatiunilor au decis, prin vot, sa scoata de pe ordinea de zi validarea membrilor din partea PD si ai Presedintiei in consiliile de administratie a posturilor publice de radio si televiziune.

Propunerea de scoatere de pe ordinea de zi i-a apartinut lui Nicolae Vacaroiu, care a afirmat ca va vorbi cu Traian Basescu si ii va cere sa nominalizeze un alt candidat pentru CA al TVR in locul lui Catalin Avramescu. Propunerea a fost votata cu 262 de voturi pentru, 48 impotriva si o abtinere.

Liderul grupului PD de la Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a declarat ca se incearca trecerea peste proceduri pentru a bloca numirea candidatului propus de presedinte ca membru in CA al SRTv.

Potrivit lui Radulescu, majoritatea care a decis la vot scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor privind numirea membrilor CA al SRTv si SRR este constituita din "aceiasi 332" care au votat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Practic, se trece peste orice fel de reguli, propunandu-se modalitati de vot care nu exista in Parlament", a mai comentat liderul deputatilor PD, adaugand ca este clar pentru toata lumea ca, de fapt, votul parlamentarilor este indreptat direct impotriva candidatului propus de presedinte.

El a mai sustinut ca, in acest fel, parlamentarii isi manifesta inca o data aversiunea fata de presedintele Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News