Alexandru Sassu, castigatorul razboiului PD-L-PSD

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 09:332828 citiri
Alexandru Sassu, castigatorul razboiului PD-L-PSD

Operatiunea de a-l elimina pe Alexandru Sassu de pe scaunul de sef al TVR s-a impotmolit in Parlament, deoarece PD-L nu a gasit inca un inlocuitor care sa multumeasca toate taberele din partid.

Razboiul de la Senat face imposibila convocarea unei sedinte comune a Camerei Deputatilor si Senatului care sa decida situatia conducerii TVR, in ciuda faptului ca, in urma cu o luna, comisiile de cultura au facut primul pas pentru demiterea sefului TVR, respingandu-i raportul de activitate pe 2008.

Pe 17 februarie, parlamentarii din comisiile de cultura au respins raportul TVR in 15 minute, iar picarea in plenul reunit, care ar fi dus la schimbarea lui Sassu, parea o formalitate, insa operatiunea s-a impotmolit, conform Evenimentul Zilei.

Florin Calinescu, al carui nume era vehiculat pentru sefia TVR, nu este agreat in PD-L, iar Robert Turcescu, un alt nume la care democrat-liberalii se gandeau, a refuzat oferta.

Amanarea are loc si din cauza faptului ca birourile reunite nu s-au mai intalnit de pe 22 februarie cand, din cauza conflictelor pe tema modificarii Constitutiei, nu s-a mai ajuns la punctul dedicat TVR.

Ulterior, PD-L a declansat atacul asupra sefiei Senatului si subiectul a fost amanat. Desi pare o gura de oxigen pentru opozitia PSD-PNL, care l-a plasat pe Sassu la TVR in 2007, amanarea deciziei ar avantaja pana la urma PD-L. Si asta pentru ca PD-L are acum majoritate la Senat si ar putea sa voteze o lege amanata de mai multa vreme care prevede doua locuri in conducerea TVR pentru "societatea civila".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News