Celebrul Escobar, model pentru un proxenet din Prahova: ”Eu sunt peste, tu ești c***ă! Nu tre' să trăim, să mâncăm?”

Vineri, 13 Mai 2022, ora 22:10
8176 citiri
Celebrul Escobar, model pentru un proxenet din Prahova: ”Eu sunt peste, tu ești c***ă! Nu tre' să trăim, să mâncăm?”
Un proxenet din Prahova, interceptat în timp ce-și amenința partenerele FOTO Hepta

Un proxenet din comuna prahoveană Valea Doftanei a fost condamnat de Tribunalul Prahova la 4 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție, fiind găsit vinovat de fugă de la locul accidentului și trafic de persoane.

Bărbatul, un cunoscut al polițiștilor de la ”crimă organizată”, cu antecedente penale, este acuzat că își teroriza partenerele, obligându-le să se prostitueze, luându-le banii încasați de acestea de la clienți. În cazul în care refuzau să mai coopereze, fetele erau agresate, amenințate, urmărite și chiar lovite cu mașina pe stradă.

Prin metoda ”Lover Boy”, devenită deja clasică, Mihai Oprea a reușit să câștige încrederea unei tinere din Valea Doftanei, deși acesta avea și alte ”relații” în paralel. Fetei îi promisese că o va duce în Ibiza să lucreze în turism, acesta fiind profilul liceului pe care îl absolvise recent tânăra. Credulă, tânăra a acceptat stilul de viață oferit de iubitul ei, întreținând frecvent relații sexuale cu clienți aduși de bărbat, în speranța că, la un moment dat, va ajunge în Spania unde ar fi putut să lucreze în turism, pe sume mari de bani, așa cum îi promisese Oprea.

”Ai auzit de ESCOBAR?”

Tânăra a devenit suspicioasă în timp, mai ales că iubitul îi recunoscuse deschis că ”eu sunt peste, tu ești c***ă! Nu tre' să trăim, să mâncăm? Din ce vrei sg mâncăm?”. Când fata a început să refuze să se mai prostitueze și să aibă relații și cu alți băieți din comună, proxenetul și-a dat arama pe față și a devenit extrem de agresiv. O amenința că el este un om puternic, de talia lui Escobar, că are oameni în subordine și mașini care îi vor urmări fiecare mișcare.

”De ce ţi-e frică atâta de mine? Ce vă fac fo? Vă e prea...prea frică de mine, Ieşiţi după 1 noaptea? Ai auzit de ESCOBAR c-avea toate maşinile? Ai să vezi că toate maşinile o să fie în fiecare seară pe drum. Ale mele”, erau cuvintele amenințătoare pe care i le adresa tinerei pentru a-i crea o stare de temere și pentru ca aceasta să se supună în continuare, așa cum se arată în actul de acuzare.

Pe 1 aprilie 2021, când fata a fost văzută stând de vorbă cu un băiat în fața unui magazin din comună, Oprea a lovit-o pur și simplu cu mașina, fugind imediat de la locul accidentului. Într-o discuție telefonică interceptată de DIICOT (bărbatul era filat într-un alt dosar) o femeie i-a reproșat lui Mihai Oprea că gestul său necugetat i-ar putea costa scump, magazinul în fața căruia a avut loc accidentul intenționat, era prevăzut cu camere de supraveghere care au înregistrat întreg evenimentul.

Băi, omule! Vrea să se ducă la poliție şi pic ca martoră, că sunt camere.

”Deci eu nu mai pot. Tremur din cap până-n picioare. Femeia aia a rămas lată, am ridicat-o eu de jos şi am urcat-o în maşină. Tu eşti sănătos? Băi, omule! Vrea să se ducă la poliție şi pic ca martoră, că sunt camere. Eşti sănătos la cap?!”, i-a reproșat femeia lui Mihai Oprea, în timpul discuției telefonice care a avut loc între cei doi imediat după accident.

Dându-și seama că a greșit, Oprea a făcut tot posibilul să-și determina partenera să mintă în fața polițiștilor și să spună că totul a fost o glumă, o regie, un ”tik tok”. Același lucru l-a sugerat inclusiv mamei victimei, dar și unei martore.

”Așa ne mai ciondănim noi”

Audiată, victima a încercat să-și salveze prietenul, spunându-le anchetatorilor că ”așa ne mai ciondănim noi”, fără să realizeze gravitatea situației în care se află. Nici măcar proxenetul nu a înțeles de ce a fost încătușat și arestat după ce și-a lovit intenționat prietena cu mașina, ”că doar nu am omorât pe nimeni”, a fost apărarea sa în fața anchetatorilor.

Oprea se află în arest preventiv încă de anul trecut, fiind trimis în judecată în mai 2021. Sentița de 4 ani și 6 luni de închisoare, dată de Tribunalul Prahova în data de 11 mai 2022, nu este definitivă. Deși proxenetul a cerut să fie judecat în control judiciar, instanța s-a opus solicitării, menințând măsura arestării preventive, bărbatul fiind încarcerat la Penitenicarul Mărgineni.

Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
#proxenetism, #trafic de persoane, #prostitutie, #DIICOT proxeneti, #accident, #teroare, #amenintari, #Valea Doftanei , #DIICOT