Mii de americani protestează la Washington împotriva ”tiraniei” vaccinării obligatorii. ”Inspiraţi Dumnezeu, expiraţi frică!” VIDEO

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 12:18 1894 citiri
Imagine de la proteste FOTO captură Twitter

Mii de americani au manifestat la Washington împotriva vaccinării obligatorii anti-covid-19, relatează AFP.

”Vaccinarea obligatorie şi libertăţile nu sunt compatibile. Ca apa şi uleiul”, a declarat duminică un orator pe treptele Lincoln Memorial, un impozant edificiu de marmură albă dedicat celui de-al 16-lea preşedinte al Statelor Unite.

”Respiraţi. Inspiraţi Dumnezeu, expiraţi frică”, a declarat altul în aplauzele mulţimii, americani de toate vârstele - fără mască - uni însoţiţi de copii.

”Eu nu sunt împotriva vaccinării, ci împotriva acestui vaccin”, a declarat AFP Michelle, o kinoterapeută în vârstă de 61 de ani care locueşte în Virginia şi care nu vrea să-şi spună numele de familie. Ea consideră vaccinul cu ARN mesager ”prea experiemtale”, ”pripite”.

După ce s-a oprit din declaraţii pentru a cânta imnul naţional împreună cu restul manifestanţilor, cu mâna pe inimă, Michelle declară că a refuzat să se vaccineze şi că beneficiază de o scutire religioasă. Însă, pentru a continua să muncească la Washington, este necesar să se testeze săptămânal, declară ea.

Spre marele său regret, fiul său, la început ezitant, a sfârşit prin a se vaccina. ”Atâta presiune din partea prietenilor”, denunţă ea.

Theresa se opune categoric vaccinării şi tuturpr vaccinurilor. Ea spune că a venit cu autobuzul din Michigan, din nordul ţării, pentru a protesta faţă de atingerea ”libertăţilor noastre” prin vaccinarea obligatorie.

”Vaccinurile nu funcţionează, suntem minţiţi”, dă asigurări această sexagenară, care lucra într-o cantină şcolară înante de a se pensiona şi refuză să-şi spună numele de familie.

”N-ar trebu să ne mascăm copiii”, consideră ea. ”Am vorbit cu psihologi care spun că copiii noştri suferă, că sunt deprimaţi. Este teribil. Trebuie să ne recuperăm libertăţile”, apreciază ea.

Oratori, persoane în haine albe, prezentaţi drept medici din Texas, au continuat să se succeadă pe trepte.

”Noi suntem americani şi asta e treaba noastră. Noi combatem tirania!”, a tunat unul dintre ei la tribună.

Persoane care făceau jogging au traversat rar mulţimea, printre pancarte cu mesaje precum ”Corpul meu, alegerea mea” sau ”Dumnezeu este stânca noastră şi îl va învinge pe Goliat”.

Manifestanţii purtau de asemenea afişe anti-Biden, în mjlocul câtorva steaguri cu numele lui Donald Trump.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii