Polițiștii de penitenciare amenință cu blocarea activității. Avertismentul sindicaliștilor pentru ministrul Justiției

Duminica, 17 Iulie 2022, ora 16:35 1841 citiri
Sindicaliștii reclamă birocrația din sistem FOTO Pixabay

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) l-a avertizat public duminică, 17 iulie, pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, că poliţiştii de penitenciare vor bloca activitatea închisorilor.

Sindicaliștii reclamă lipsa de reacţie a ministrului față de problemele din puşcării, se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, penitenciarul Vaslui şi penitenciarul Deva sunt primele închisori în care angajaţii vor face exces de zel în îndeplinirea sarcinilor profesionale pentru a bloca activitatea celor două penitenciare la începutul lunii august 2022.

”Birocraţia a atins cote alarmante în penitenciare, iar aplicare întocmai a regulamentelor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deţinuţilor nu ar mai putea fi asigurate, iar activităţile cu persoanele condamnate s-ar bloca, inclusiv prezentarea la instanţele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată”, a declarat preşedintele FSANP, Cosmin Dorobanţu.

Sindicatele din penitenciare consideră că dacă ministrul Cătălin Predoiu s-ar implica direct în găsirea unor soluţii la problemele recurente din închisori, relaţia dintre poliţiştii de penitenciare şi conducerea Ministerului Justiţiei s-ar detensiona.

Tensiunile dintre poliţiştii de penitenciare şi ministrul Cătălin Predoiu au apărut pe fondul lipsei de reacţie publică a ministrului justiţiei vizavi de informaţiile apărute în spaţiul public legate de modificarea condiţiilor de pensionare a angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, subliniază FSANP.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News