Mii de persoane au protestat în Germania împotriva mişcării anti-vaccinare VIDEO

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 08:00 2503 citiri
Imagine de la protestul din Hamburg FOTO captură video

Mii de persoane din toată Germania s-au adunat sâmbătă, 15 ianuarie, pentru a protesta împotriva celor care neagă pandemia de COVID-19, transmite dpa.

La Hamburg, peste 1.000 de persoane au participat la o demonstraţie împotriva celor care susţin teoriile conspiraţiei, desfăşurată sub bannerul "solidaritate şi iluminism în loc de ideologii ale conspiraţiei".

Mitingul a fost planificat iniţial ca o contra-demonstraţie la un protest al activiştilor anti-vaccinare la care erau aşteptaţi să participe până la 15.000 de persoane.

Evenimentul anti-vaccinare a fost interzis joi de poliţie, care a invocat pericolul de infectare pe măsură ce varianta Omicron se răspândeşte la nivel naţional, dar mii de persoane care se opun măsurilor de combatere a COVID-19 s-au adunat totuşi în faţa muzeului Hamburger Kunsthalle.

Poliţia a estimat o participare de aproximativ 3.000 de participanţi. Cei mai mulţi dintre ei nu purtau mască şi au izbucnit încăierări.

O instanţă administrativă a respins un recurs al organizatorilor care cerea anularea interdicţiei.

Alte demonstraţii erau planificate la Hamburg pe parcursul zilei, unele de către oponenţi ai politicilor sanitare ale guvernului.

La Freiburg, în landul Baden-Wuerttemberg, aproximativ 2.500 de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva ideologiilor conspiraţioniste şi a minimalizării importanţei pandemiei de coronavirus, potrivit poliţiei.

De asemenea, aproximativ 6.000 de persoane care se opun măsurilor de limitare a răspândirii virusului au demonstrat în acest oraş.

Şeful Biroului federal pentru protecţia Constituţiei, Thomas Haldenwang, a declarat pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung că astfel de persoane nu mai pot fi clasificate în mod clar drept extremişti de dreapta sau de stânga. Ei nu sunt uniţi de nicio categorie ideologică, ci de dispreţul faţă de statul constituţional democratic şi de reprezentanţii săi.

"Ei resping în mod fundamental sistemul statului nostru democratic", a spus Haldenwang.

Potrivit acestuia, peisajul este extrem de eterogen. Extremiştii nu au nevoie de un subiect anume, iar pandemia este doar cârligul.

"Poate fi vorba de coronavirus, politica privind refugiaţii sau dezastrele (provocate) de inundaţii. O parte din aceiaşi oameni au încercat să dea impresia că statul eşuează şi nu face nimic", a explicat Haldenwang.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News