Măsuri extreme. Protestatarii antivaccin care au blocat capitala Canadei riscă să piardă custodia copiilor sau să aibă conturile înghețate VIDEO

Joi, 17 Februarie 2022, ora 20:05 5703 citiri
Protestatarii anti-vaccin au blocat de 20 de zile capitala Canadei FOTO Twitter / Penny_024

Autoritățile din Ottawa au adoptat măsuri extrem de dure pentru a opri protestele antivacciniștilor care au blocat capitala Canadei.

La începutul săptămânii, autoritățile au anunțat intrarea în vigoare a Legii privind situațiile de urgență, care interzice deplasările în zona demonstrațiilor.

Adunările publice care afectează circulația persoanelor, a mărfurilor și comerțului sau care promovează violența sunt, de asemenea, interzise.

Noile măsuri, anunțate miercuri de Poliție, sunt temporare, au precizat autoritățile.

Persoanele care aduc la proteste minori sub 18 ani pot primi amenzi de mii de dolari sau pot fi chiar condamnate la închisoare. În plus, băncile și companiile de asigurări au fost autorizate să blocheze conturile participanților la manifestațiile ilegale și să le anuleze asigurarea vehiculelor.

Părinții își vor pierde temporar și dreptul de custodie asupra copiilor dacă îi vor duce la proteste, acestea fiind considerate activități periculoase, a avertizat Societatea de Ajutor pentru Copii din Ottawa.

Amenzile pentru cei care încalcă noua lege sunt cuprinse între 500 și 5.000 de dolari, iar pedepsele cu închisoarea variază de la șase luni la cinci ani.

De asemenea, protestatarii au fost avertizați că riscă să fie acuzați de încălcarea drepturilor animalelor dacă le iau la manifestațiile periculoase. În acest caz, animalele de companie ar urma să fie preluate de autorități.

Interdicțiile de a participa la proteste și sancțiunile îi vizează și pe cetățenii străini.

Forțele de ordine au montat joi dimineață garduri în fața clădirilor guvernamentale. Deși mai multe blocaje au fost eliminate, precum cele de la punctele de trecere a frontierei din Ontario, Manitoba, Alberta și Columbia Britanică, părți din Ottawa sunt în continuare blocate, potrivit Mediafax.

În weekend, numărul protestatarilor, mulți aflați în rulote și camioane, a crescut la câteva mii. Aceștia au campat în capitala Canadei de 20 de zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News