Contestatarii restricțiilor sanitare din Canada, îndepărtați din fața Parlamentului cu "substanţe iritante"

Duminica, 20 Februarie 2022, ora 07:37 2771 citiri
Poliția a arestat zeci de persoane FOTO Captură video

Poliţia din Ottawa a preluat sâmbătă controlul unei artere rutiere majore din faţa parlamentului canadian, după ce a recurs la "substanţe iritante" pentru a îndepărta sutele de şoferi de camion "agresivi" care continuau să blocheze capitala Canadei, după mai mult de trei săptămâni de contestare a restricţiilor sanitare, relatează AFP.

"Manifestanţii continuă să fie agresivi şi să agreseze poliţişti. Ei refuză să se conformeze ordinelor de a se îndepărta", a transmis pe Twitter poliţia.

Autorităţile au afirmat că au folosit 'substanţe iritante' contra protestatarilor recalcitranţi, dintre care unii au aruncat fumigene şi au format un lanţ uman.

Poliţia a preluat la mijlocul zilei controlul arterei principale din faţa parlamentului, procedând la 47 de arestări.

"Orice persoană găsită în zona" centrului capitalei "va fi arestată", a prevenit poliţia sâmbătă pe Twitter.

După ce a fost închis o zi în mod excepţional din cauza contextului de securitate, parlamentul şi-a reluat sâmbătă dezbaterile la legea privind măsurile de urgenţă invocată de premierul Justin Trudeau, care a convocat la rândul lui pentru aceeaşi zi o reuniune de criză.

Parlamentul examinează de joi punerea în aplicare a acestei legi, invocată luni de Trudeau pentru a se pune capăt blocajelor "ilegale" ale protestatarilor în ţară, dar foarte contestată de opoziţia conservatoare.

Justin Trudeau a dat asigurări că legea nu va fi folosită pentru a trimite armata împotriva manifestanţilor sau pentru limitarea libertăţii de exprimare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News