Convoi de tiriști adunați să conteste vaccinarea obligatorie la Ottawa. Organizatorii exagerează numărul participanților VIDEO

Sambata, 29 Ianuarie 2022, ora 19:59 4442 citiri
Tiriștii s-au oprit în fața guvernului din Canada FOTO Captură Video / Twitter

Un ”convoi al libertăţii” de sute de şoferi de camion a ajuns sâmbătă, 29 ianuarie, în faţa sediului Parlamentului canadian, la Ottawa, în aplauze ale susţinătorilor lor, relatează The Huffinagton Post.

Unii dintre şoferi au afişat pe camioane înjurături la adresa premierului canadian Justin Trudeau.

Ei sunt furioşi din cauza faptului să sunt obligaţi să se vaccineze pentru a-şi exercita meseria sau să stea în carantină două săptămâni în cazul în care nu se vaccinează.

Acest miting la Ottawa încheie un marş care a început, la începutul acestei săptămâni, către estul ţării, cu scopul de a forma acest ”convoi”.

VIDEO Youtube

Unele imagini postate pe Internet surprind uneori un convoi impresionant al acestor opozanţi ai vaccinării obligatorii.

Însă estimări ale numărului participanţilor au fost larg exagerate de către organizatori.

Potrivit site-ului fact-checkingPolitifact, estimarea susţinătorilor potrivit căreia la protest particpă între 50.000 şi 250.000 de camionagii aflaţi în grevă este foarte supraevaluată.

Potrivit unor calcule efectuate pe teren de către observatori, la manifestaţie participă un pic peste 1.000 de camioane.

De altfel, doar 15% dintre şoferii canadeni de camioane nu sunt vaccinaţi împotriva covid-19, adică aproxmativ 16.000 de oameni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News