Angajații și patronii restaurantelor din Brașov au ieșit cu păturile la „picnic”, în Piața Sfatului. Motivul ineditului protest

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 16:45 4780 citiri
Protestul cârciumarilor din Piața Sfatului FOTO bizbrasov.ro

Angajații și patronii restaurantelor din Piața Sfatului din Brașov au organizat marți, 22 noiembrie, un protest față de decizia administrației locale de a închide terasele pe timpul iernii.

Oamenii au întins pături pe jos mimând o ieșire la picnic în speranța că nemulțumirile lor vor fi luate în seamă.

Unitățile de alimentație publică din centrul Brașovului au trebuit să își strângă începând de astăzi terasele și să lase libere spațiile pietonale până la primăvară.

Reprezentanții Primăriei Brașov au invocat în acest sens prevederile unui regulament, care însă în ultimii doi ani nu s-a mai aplicat.

Practic, în ultimele două ierni, proprietarii de terase din zona centrală au putut să își țină terasele deschise și iarna, ținând cont că existau și restricțiile COVID care limitau accesul în spațiile interioare. În acest sezon rece însă, edilii au decis să nu mai facă excepție.

Acest lucru a nemulțumit patronii de restaurante și, pentru că nu s-a ajuns încă la un consens cu reprezentanții administrației publice locale, au decis să inițieze un protest inedit în Piața Sfatului. Aceștia au întins pături pe jos și s-au pus la masă, potrivit bizbrasov.ro.

Înainte de începerea acțiunii, o parte dintre patroni au fost avertizați de către angajați ai Primăriei că protestul lor este ilegal și vor fi sancționați corespunzător.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza winner
winner
rank 5
Putorile din Primarii care nu produc nici un ban
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Sa se descurce. A venit si Elon Musk ce mai vor. Sa se faca corpora