Val de proteste în Germania. Zeci de mii de oameni au cerut "asistenţă financiară pentru cetăţeni" VIDEO

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 18:50
5325 citiri
Val de proteste în Germania. Zeci de mii de oameni au cerut "asistenţă financiară pentru cetăţeni" VIDEO
În marile orașe din Germania, protestatarii au mărşăluit purtând pancarte FOTO Captură video

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă sâmbătă în şase oraşe din Germania pentru a cere o distribuire mai corectă a fondurilor guvernamentale mobilizate în răspuns la creşterea preţurilor la energie şi a costului vieţii, transmite Reuters.

La Berlin, Dusseldorf, Hanovra, Stuttgart, Dresda şi Frankfurt pe Main, protestatarii au mărşăluit purtând pancarte cu solicitări de la reducerea inflaţiei până la renunţarea la energia nucleară şi majorarea subvenţiilor la energie pentru cei săraci.

Potrivit Greenpeace, unul dintre organizatori, circa 24.000 de oameni au participat la aceste marşuri, în timp ce poliţia a evocat cifra de 1800 de protestatari reuniţi la Berlin.

"Vrem să arătăm că avem nevoie urgentă de o asistenţă financiară pentru cetăţeni care să fie echilibrată sub aspect social. Guvernul face multe, dar distribuie fondurile cu stropitoarea. Oamenii cu venituri mai mici au nevoie de mai mult sprijin decât cei înstăriţi", a subliniat Andrea Kocsis, vicepreşedintă a ver.di, unul dintre sindicatele care au organizat protestele.

"Consider că ar fi mai bine dacă am distribui într-un mod mai corect. Sunt milionari care spun că vor să plătească impozite mai mari. Nu văd să se întâmple nimic pe acest front", a remarcat Ulrich Franz, unul dintre protestatarii de la Berlin.

Protestul s-a desfăşurat după ce vineri parlamentul german a aprobat un pachet de sprijin în sumă de 200 miliarde de euro menit să protejeze companiile şi gospodăriile de impactul creşterii explozive a preţurilor la energie, care a făcut ca în septembrie inflaţia să atingă cel mai ridicat nivel înregistrat de peste 25 de ani în Germania, 10,9%.

Pachetul include acordarea, o singură dată, a unei sume care să acopere o factură lunară la gaze pentru gospodării şi întreprinderile mici şi medii, precum şi un mecanism de limitare a preţurilor, din martie.

UEFA analizează o decizie care poate afecta și naționala României
UEFA analizează o decizie care poate afecta și naționala României
UEFA va asculta îngrijorările selecţionerilor echipelor naţionale cu privire la mărimea loturilor pentru EURO 2024 din Germania, a anunţat joi organizaţia care conduce fotbalul european,...
Un bărbat care a cumpărat un permis auto fals de pe Facebook s-a dus la Poliție ca să-l reînnoiască. Ce au făcut polițiștii
Un bărbat care a cumpărat un permis auto fals de pe Facebook s-a dus la Poliție ca să-l reînnoiască. Ce au făcut polițiștii
Un bărbat din Alba Iulia a mers la Poliție pentru a-și reînnoi permisul fals de conducere, pe care l-a cumpărat cu 2.000 de euro din Germania. După ce a fost descoperit, bărbatul a fost...
#protest, #crestere preturi, #pret energie, #Germania , #proteste