Tânăr antreprenor, protest de unul singur în Piața Victoriei: „Mă trezesc în fiecare dimineață să-i dau bani lu' Ciolacu, să-i plătească pe ăia de la ASF!” VIDEO

Sambata, 04 Noiembrie 2023, ora 16:29
12368 citiri
Tânăr antreprenor, protest de unul singur în Piața Victoriei: „Mă trezesc în fiecare dimineață să-i dau bani lu' Ciolacu, să-i plătească pe ăia de la ASF!” VIDEO
Tânărul e nemulțumit că Guvernul i-a crescut cu 300% taxele pe care trebuie să le plătească lunar. FOTO: TikTok

Un tânăr antreprenor a ieșit să protesteze de unul singur în Piața Victoriei, nemulțumit că guvernul i-a crescut cu 300% taxele pe care trebuie să le plătească lunar pentru frizeria unde lucrează el ca patron alături de alți trei angajați.

Tânărul spune că nu își mai poate ține deschisă mica afacere, în condițiile în care salariile în unele instituții de stat au ajuns la un nivel de neconceput, de exemplu la Autoritatea de Supraveghere Financiară, unde sunt de 16.000 de euro, plus sporuri „de performanță”.

Video-ul cu tânărul care protestează de unul singur cu o pancartă în fața sediului Executivului s-a viralizat pe rețelele de socializare. Tânărul explică simplu și „colorat” că muncește pentru ca politicienii să plătească datorii pe care tot ei le fac.

Creșterea taxelor cu 300%, creșterea artificială a salariului minim la pachet cu impozitarea și salariile nesimțite de la unele instituții din subordinea statului sunt printre nemulțumirile pe care tânărul antreprenor le enumeră.

Tânărul antreprenor: „Îi dau bani lu' Ciolacu să-i plătească pe ăia de la ASF!”

El spune că, practic, statul bagă mâna în buzunar:

  • Sunt aici pentru că mi-au crescut taxele într-o lună cu 300%, dacă vă vine să credeți. 300% e mult în orice situație. Am venit aici pentru că nu mai pot! Lucrez efectiv 12 ore pe zi și nu am timp să îmi văd copilul, stă c** de o lună de zile și nu l-am văzut, crede-mă!
  • Și eu lucrez 12 ore pe zi și nu am bani să trec strada! Am un c***t de Seat Ibiza care are toate becurile aprinse, că n-am bani, iar acum mi-au pus 300% creșteri!
  • Am un c**** de frizerie la care lucrez să o țin deschisă, plătesc cărți de muncă, chirii și toate prostiile astea. Pentru ce?! Efectiv am impresia că lucrez pentru ei! Nu se poate creșteri de 300% într-o lină. Sunt de acord cu ea în 3 ani, dar nu peste noapte, că ai tu datorii.
  • Nu e treaba mea că ai tu datorii, rezolvă-ți-le! Dă afară din oameni, fă restructurări, nu știu, fă ce vrei, dar nu lua de la mine așa abuziv. Efectiv mi s-a băgat mâna în buzunar! Efectiv mă simt jepcărit!
  • Am de încasat un voucher de nuntă de la muncă, de trei ani nu sunt fonduri. Păi pentru mine nu sunt fonduri, dar dacă eu n-am bani să plătesc taxe mie îmi închide frizeria mâine!
  • Îmi vine să plâng de nervi! Stau 12 ore să țin c****** ăla deschis, să plătesc 3 cărți de muncă și o chirie și mine să nu-mi rămână nimic!
  • Prietena mea e profesoară, are două facultăți și un doctorat și ia 2.900 de lei. Am luat un voucher pentru o vacanță pe care am anulat-o ieri. Umblu cu adidașii ăștia de un an de zile, i-am luat lu’ nevastă-mea adidași din târg la 25 de lei. Din târg, de la piața cu amintiri!
  • Ăia de la ASF au salarii de 16.000 de euro și iau a-l 16-lea salariu f***** în gură – aoleu, mă închid ăștia! – păi când am luat eu al 16-lea salariu vreodată în viața mea!Vreau doar să îmi strig of-ul, atât!
  • Pentru ce mă trezesc eu în fiecare dimineața? Să-i dau lu’ Ciolacu bani să plătească pe ăia la ASF? Bă, primele patru firme de asigurări au dat faliment! Păi ce ai păzit tu, mă? Și îți dai tu spor de performanță?! Nu înțeleg eu mult din legile astea, dar ce e simplu înțeleg! Înțeleg că ăia nu și-au făcut treaba, că de-aia mi-a crescut asigurarea de la 600 de lei la 1.200!
  • S-a dublat asigurarea și a pus 300 de lei la salariul minim, din care 200 sunt impozitabili! Deci practic ce mi-ai aruncat, niște praf în ochi, așa! Efectiv noi muncim să le plătim lor datoriile!”, a spus tânărul antreprenor.

Dezmăț din bani publici la ASF

Angajații Autorității de Supraveghere Financiară, instituția care a „păstorit” mai multe falimente de pe piața asigurărilor, beneficiază, conform contractului colectiv de muncă, patru prime în cuantum de până la sută la sută din salariul brut, ajungând la 16 salarii anual. Iar asta nu e tot.

Contractul colectiv de muncă de la ASF, care a fost publicat de deputatul USR Claudiu Năsui în urma unui proces cu instituția, mai cuprinde și alte beneficii pentru salariați.

Este vorba de pachet gratuit de servicii medicale, 300 de lei pe lună pentru abonamente de fitness & wellness, fonduri de pensii facultative, asigurări de viață/sănătate, 8.775 de lei pentru „situații medicale deosebite” și 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I.

În plus, salariații mai primesc cadouri pentru copii cu ocazia zilei de 1 iunie și a sărbătorii Crăciunului, vouchere de vacanță (în acest caz, valoarea acestora se deduce din prima de vacanță) și tichete de masă.

Noile măsuri fiscale care intră în vigoare de la 1 noiembrie

Scutirea de impozit pe venit pentru IT-işti se elimină de la 1 noiembrie, în timp ce angajaţii din construcţii, agricultură şi industrie alimentară nu vor mai fi scutiţi de la plata contribuţiei la sănătate (CASS) şi a contribuţiei asigurătorie pentru muncă (CAM).

Aceste măsuri sunt incluse în pachetul de modificări fiscale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare privind asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung (296/2023) a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

De la 1 ianuarie 2024 vor intra în vigoare noi măsuri fiscale ce vizează creşterea TVA pentru anumite produse şi servicii, dar şi introducerea de noi taxe şi impozite pentru bănci şi companii.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#protest, #antreprenor, #masuri fiscale PSD, #taxe si impozite noi, #guvernul ciolacu , #Modificari fiscal bugetare 2023