Sute de simpatizanți AUR protestează în fața parlamentului față de introducerea certificatului verde. Participanții scandează „Libertate”, „Venim peste voi” VIDEO

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 10:05
5031 citiri
Sute de simpatizanți AUR protestează în fața parlamentului față de introducerea certificatului verde. Participanții scandează „Libertate”, „Venim peste voi” VIDEO
Protestatarii nu poartă măști și nu păstrează distanța FOTO captură Facebook/ George Simion

Câteva sute de persoane protestează marți, 21 decembrie, în fața parlamentului, împotriva certificatului COVID și împotriva restricțiilor.

Manifestația este organizată de AUR. Liderii partidului sunt și ei prezenți la protest.

Protestatarii vor să oprească adoptarea legii care prevede obligativitatea certificatului verde și sunt nemulțumiți de noile restricții impuse românilor la intrarea în țară.

UPDATE 10.20

Brigada rutieră a transmis că a restricționat traficul rutier pe bd. Națiunile Unite, din cauza manifestației.

„Ca urmare a desfășurării unei manifestații publice, Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa”, a transmis Brigada rutieră de poliție.

La protest sunt aproximativ de 500 de oameni.

„Libertate” sau „Veniți aici în fața Parlamentului, suntem mulți”, strigă mulțimea.

Câțiva protestatari au mers și în fața Senatului.

Protestatarii nu poartă măști și nu păstrează distanța.

Protest și în Parlament

Cu o zi înainte, parlamentarii AUR au protestat și în Parlament.

Co-președintele AUR George Simion spune că parlamentarii partidului pe care îl conduce se opun proiectului de lege existent în procedură legislativă privind certificatul verde.

AUR se opune să asumării răspunderii Guvernului Ciucă pe propunerea legislativă. Aleşii AUR au venit cu o pancartă mare lângă tribuna plenului pe care scria „Libertate fără certificate”.

„Este pe ordinea de zi un proiect care încalcă Constituţia - certificatul verde.

Trebuie scos de urgenţă de pe ordinea de zi. În presă s-au dat semnale îngrijorătoare privind adoptarea certificatului verde sau stop-COVID. Nu poate exista în democraţie aşa ceva. (...) Proiectul de lege 545 trebuie respins în Parlament.

Bun, aveţi alt proiect de lege, haideţi să îl vedem, să îl trecem prin comisiile parlamentare, la Senat, la Camera Deputaţilor. Ce facem? Ne asumăm răspunderea? Măcar respingeţi 545.

Proiectul USR şi al domnului Cîţu să fie respins. Am văzut comentarii de la cei de la USR - criminali, nu ştiu ce, nu ştiu cum. Păi cum vine asta? Circ? Voi aveaţi nişte manifestări în legislatura trecută de te cruceşti. Noi nu voiam pe ordinea de zi 545 şi nu voiam asumarea răspunderii prim-ministrului Ciucă sau a Guvernului Ciucă pe niciun fel de certificat. Aşa că mesajul nostru este clar - 545 trebuie respins”, a afirmat George Simion de la tribuna plenului Camerei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
#protest, #restrictii, #aur, #Parlament , #proteste