Mesaj la adresa "președintelui în exercițiu" Klaus Iohannis: "S-a dovedit un ticălos fără scrupule". Protest anunțat în Piața Victoriei

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 19:45
6967 citiri
Mesaj la adresa "președintelui în exercițiu" Klaus Iohannis: "S-a dovedit un ticălos fără scrupule". Protest anunțat în Piața Victoriei
Imagine de la protestul din 10 august 2019, reprimat violent de autoritățile statului român FOTO Hepta

Mai multe voci din spațiul civic românesc critică vehement proiectele de lege vizând serviciile de informații și fac apel la participarea la un protest organizat sâmbătă, 11 iunie, în București.

Printre cei care vorbesc despre problemele multiple ale proiectelor de lege referitoare la funcționarea SRI și SIE se numără și Oana Gheorghiu, una dintre cele două lidere ale inițiativei "Noi facem un spital".

Gheorghiu preia, într-o postare pe Facebook, un mesaj extrem de dur scris de artistul Tudor Chirilă.

"Capturarea statului român se petrece de o bună bucată de timp sub ochii noștri indulgenți și neputincioși. Se petrece pas cu pas. Fără mișcări bruște care să atragă atenția noastră și așa anesteziată de asalturile si confuzia din social media. Și cu încercarea lentă și mai perfidă de a sufoca orice fel de formă de opoziție a societății civile.

...

La cinci ani de la protestele din Piața Victoriei și la patru ani de la protestele din 10 august suntem într-o situație mai nasoală decât atunci. Măcelărirea legilor justiției, trâmbițată de toate partidele din opoziție (care s-au folosit de protestele din 2017), nu s-a reparat. Desființarea secției speciale s-a făcut de mântuială fără respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Pensiile speciale au crescut în unele cazuri, nici gând să se procedeze la eradicarea acestei anomalii discriminatorii, iar președintele în exercițiu al României care a fost votat de un număr mare de români ca alternativă la PSD și pentru că și-a construit discusul electoral pe critica constantă a PSD, s-a dovedit un ticălos fără scrupule care nu a avut niciun fel de problemă să gireze refacerea USL și să instaleze din partea PNL premieri marionete, cozi de topor, dispensabili când și-au îndeplinit misiunea.

Asta într-un moment istoric când România primește prin PNRR cel mai mare ajutor finanaciar din ultimii treizeci de ani, destinat refacerii structurale a țării. Păi cum se poate rata o asemenea oportunitate care poate hrăni pe toată lumea? Adică lumea lor. Doar că, pentru a putea să-i cuplezi în liniște - pe toți - la mufele banilor publici, e nevoie ca instituțiile statului să nu mai fie independente, ci să se concentreze în mâna celor care au nevoie de ele în subordinea lor.

Șleahta, gașca, junta. Asta trăim acum. Asta trăim de treizeci de ani.", a scris Tudor Chirilă.

Oana Gheorghiu a completat în final: "Mâine seara ne vedem în Piața Victoriei, căci trebuie să apărăm din nou și din nou ceea ce am câștigat cu greu: dreptul la a avea o voce".

Organizațiile civice Corupția ucide și Rezistența Civică Galați au anunțat că organizează sâmbătă, 11 iunie, un protest împotriva legilor securității.

Protestul intitulat ”Libertate! Nu cenzura si Securitate!” este programat de la ora 18.00, în Piața Victoriei din București.

”Cand injustitia devine lege, protestul devine datorie. România trebuie sa redevina libera, libera de cenzura, libera de noua Securitate”, au scris pe Facebook organizatorii protestului.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#protest Piata Victoriei, #iohannis legile securitatii, #Oana Gheorghiu , #proteste Guvern