Protest violent la Paris: Francezii au intrat cu torțe aprinse în sediul Bursei VIDEO

Joi, 20 Aprilie 2023, ora 15:37
4386 citiri
Protest violent la Paris: Francezii au intrat cu torțe aprinse în sediul Bursei VIDEO
Protestatarii au pătruns în sediul Bursei din Paris cu torțe aprinse FOTO Captură video Twitter

Un grup de protestatari a pătruns în birourile operatorului bursier Euronext din cartierul de afaceri La Defense din Paris purtând torțe aprinse în mâini. Nemulțumiți de legea care prevede creșterea vârstei de pensionare, protestatarii spun că marile companii trebuie să plătească pentru a finanța pensiile.

„Ni se spune că nu există bani pentru finanțarea pensiilor”, a spus sindicalistul Sud-Rail Fabien Villedieu. Dar „nu este nevoie să scoți banii din buzunarele muncitorilor, sunt bani în buzunarele miliardarilor”.

Fluturând steaguri sindicale, grupul de câteva sute de protestatari a ocupat holul Euronext, înghițit de fumul roșu de la torțe. Oamenii au scandat: „Suntem aici, suntem aici, chiar dacă Macron nu vrea, suntem aici" și „Demisia, Macron!”

Franța este afectată joi, 20 aprilie, și de o grevă generală pe căile ferate.

Mii de angajați au încetat lucrul pentru a protesta față de legea pensiilor. Cea mai contestată prevedere este creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Furia demonstranților este cu atât mai mare cu cât guvernul lui Emmanuel Macron a adoptat în weekend legea fără vot în Parlament, grație unor prevederi din Constituție.

Legea pensiilor a provocat până acum 12 greve generale în Franța de la începutul anului, care au degenerat în adevărate lupte de stradă între protestatari și forțele de ordine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un deficit tot mai mare – TradeVille
Un deficit tot mai mare – TradeVille
Piața Rezidențială Din București Îngrijorează Analiștii Piața construcțiilor rezidențiale din București a înregistrat un declin îngrijorător, de 41%, in primele doua luni ale anului,...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#protest paris, #protestatari, #bursa, #Emmanuel Macron, #lege pensii, #crestere varsta pensionare , #proteste