Protest de amploare în Londra pentru revenirea Marii Britanii în Uniunea Europeană: ”Pentru facturi mai mici #reintră în UE” VIDEO

Duminica, 23 Octombrie 2022, ora 11:14
5471 citiri
Protest de amploare în Londra pentru revenirea Marii Britanii în Uniunea Europeană: ”Pentru facturi mai mici #reintră în UE” VIDEO
Protest față de Brexit în Londra FOTO Hepta

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul Londrei, cerând ca Regatul Unit să revină în Uniunea Europeană.

Marşul naţional de reunire de sâmbătă a strâns mulţimi de oameni, de la Park Lane până în Piaţa Parlamentului. Oameni din toată Marea Britanie au călătorit ore întregi pentru a participa, scrie The Guardian.

Pe unele pancarte se scria: „Brexit-ul nu avea să funcţioneze niciodată”, „Pentru facturi mai mici #reintră în UE”.

Nikki Ajibade, o profesoară de 60 de ani din Warwickshire, a fost la marş cu sora ei. Ea nu crede că Boris Johnson ar trebui să redevină premier. „Dacă se gândesc că Boris Johnson este răspunsul, nu au înţeles întrebarea, haide că este pur şi simplu ridicol. Este o insultă la adresa naţiunii. Este o adevărată insultă la adresa poporului britanic chiar dacă îi menţionăm numele ca posibil candidat. Nu sunt îngrijorată de intrarea lui Boris Johnson. Nu sunt îngrijorată. Cred că ar fi absolut genial, pentru că atunci el ar fi ultimul cui din sicriul Conservatorilor. Este o ruşine naţională, un haz internaţional, în asta ne-au transformat.”, a spus ea.

Oliver Jackson,n vârstă de 26 de ani din Dorset, a spus că este important ca politicienii să-i asculte pe cei care doresc să intre în UE.

„Trebuie să ne facem auzită vocea. Şi mai ales în tot acest haos, nu putem lăsa acest lucru să fie omis. Sincer, cel mai bun mod de a readuce Regatul Unit pe drumul cel bun este să reuneşti, cel puţin, piaţa unică şi apoi UE", a spus el.

Mulţimea a scandat, de asemenea, „Tories out” şi a huiduit atunci când vorbitorii au discutat despre perspectiva ca Johnson să candideze pentru a deveni din nou prim-ministru.

Joshua Allotey, 57 de ani, din Winchester, care lucrează pentru o autoritate locală, crede că Regatul Unit va continua să sufere din cauza părăsirii UE.

„Să pleci a fost o greşeală. A costat deja mult Marea Britanie. Şi dacă nu ne întoarcem, ne va costa în continuare... A fost condus de ideologie şi nu este de fapt conceput pentru a ajuta Marea Britanie. Suntem mai bine în interiorul UE. Pe termen lung, vom suferi pentru că nu putem vinde şi cumpăra din Europa, care este cea mai mare piaţă a noastră.” a afirmat el.

Divergențe între statele UE pe problema refacerii naturii. Ce țări se opun inițiativei
Divergențe între statele UE pe problema refacerii naturii. Ce țări se opun inițiativei
Principala iniţiativă a Uniunii Europene referitoare la refacerea naturii este pusă sub semnul întrebării, în condiţiile în care un vot pentru adoptarea legii a fost anulat luni, după ce...
Reacția NATO și a UE după atacul terorist care a zguduit Moscova
Reacția NATO și a UE după atacul terorist care a zguduit Moscova
NATO şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au condamnat atacul de la Moscova, revendicat de Statul Islamic. ”Condamnăm fără echivoc atacurile care au vizat spectatorii de...
#protest Marea Britanie, #brexit, #Uniunea Europeana , #stiri internationale
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Despre protestele cu zeci de mii de oameni in strada din Germania,
B
BaronulRed.oficial
rank 3