Liderii AUR susțin că nu ei au organizat protestul de la Parlament. „Instigatorii, care au încercat să ne deturneze cu spray-uri, să îi găsească poliţia”

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 14:25 3828 citiri
FOTO Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a declarat marţi, 21 decembrie, la Parlament, că partidul pe care îl reprezintă nu este organizatorul protestului de la Parlament.

A mai spus că ei au chemat oamenii la protest. Despre incidentele de la acest protest, în urma căruia manifestanţii au intrat în curtea Parlamentului şi au vandalizat mai multe autoturisme, Claudiu Târziu a spus că oamenii pe care i-au chemat cei de la AUR i-au ascultat, şi că fiecare răspunde în dreptul lui.

Copreşedintele AUR a afirmat că nu ştie dacă maşinile unor ambasade au fost vandalizate. ”Dacă spuneţi că aşa s-a întâmplat, este un fapt absolut regretabil. Noi am îndemnat la un protest pajnic”, a spus Târziu, arătând că el nu a văzut astfel de manifestări.

”Noi ne asumăm că am chemat oamenii la protest, oamenii care au venit din partea noastră ne-au ascultat, cei care nu ascultă înseamnă că nu au venit la chemarea noastră. fiecare răspunde în dreptul luni, în primul rând. Nu suntem organizatori, societatea civilă e. Noi am declarat în repetate lucruri, şi eu şi George Simion că vrem să vină români la protest, să îşi apere libertatea”, a afirmat Târziu.

Claudiu Târziu a mai afirmat că el personal a ieşit şi a reuşit să scoată o parte dintre protestatari din curtea Parlamentului.

”Bineînțeles că este o chestiune democratică, că exagerează unii...”, a afirmat el, întrebat dacă modul în care s-au manifestat protestatarii au fost unul democratic.

La rândul lui, George Simion a spus că protestul se mută la sediul Guvernului.

”Totul ei bine, 15.000 de oameni au ieşit în stradă, la toate intrările. Protestul s-a terminat, ne mutăm la Guvern, la domnul Ciucă”, a spus Simion, afirmând că cei care au vandalizat maşinile din curtea Parlamentului erau ”instigatori”.

Întrebat dacă este o formă civilizată de a protesta, Simion a spus: ”Ce am făcut noi, da. Instigatorii care au încercat să ne deturneze cu spray-uri, nu, să îi găsească poliţia”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Teddy62
rank 5
astia s-au inspirat din modelul republican
Injineru
rank 5
BALIVERNE RUSESTI