Viorica Dăncilă, dezvăluiri despre violențele de la protestul Diasporei din 10 august: ”Nimeni nu l-a întrebat pe Paul Stănescu ce s-a întâmplat”

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 22:23 5838 citiri
Viorica Dăncilă susține că PSD a vrut să lege evenimentele de la protest de numele său FOTO Arhivă ziare.com

Fostul premier Viorica Dăncilă a vorbit luni, 4 aprilie, despre evenimentele de la protestul din 10 august 2018, când Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor.

Dăncilă, care a demisionat recent din PSD, a amintit că, în perioada respectivă, ea se afla în concediu, având bilete deja luate, și că atribuțiile sale au fost preluate de vicepremierul Paul Stănescu.

”Înainte de a pleca în concediu, am avut decât informaţii legate de venirea românilor de pretutindeni în Piaţa Victoriei, nu de violenţă, nu de grupuri care vor recurge la violenţă. Am lăsat toate atribuţiile lui Paul Stănescu, deci în perioada 10 august premierul a fost Paul Stănescu, dar nu am văzut pe nimeni care să îl întrebe ce s-a întâmplat atunci, că era premier în funcţie, premier interimar, nu am văzut pe nimeni să spună cum a intervenit, ce informaţii a avut, ce s-a întâmplat, pentru că trebuia să coordoneze toată activitatea. Pe 10 august eram în concediu, nu eram în ţară, am văzut ceea ce se întâmplă, nu avem toate datele pentru că, normal, când laşi pe cineva în loc datele merg către persoana care ţine locul respectiv. Ceea ce s-a întâmplat este regretabil, de aceea cred că este nevoie mai mult ca oricând să aflăm adevărul”, a afirmat Dăncilă luni seară, la Etno TV.

Fostul premier a precizat că, dacă ar fi ştiut că se vor întâmpla violenţele, nu ar fi plecat din ţară și că ar fi chemat ”o echipă” din rândurile protestatarilor la discuţii, la Palatul Victoria.

”Eu cred că au vrut să lege aceste evenimente de Viorica Dăncilă, altfel nu-mi explic faptul că a fost contestată cererea pentru plecarea în concediu, nu-mi explic faptul că totul au legat de Viorica Dăncilă, cu toate că Viorica Dăncilă a lăsat un premier interimar”, a adăugat fostul prim-ministru.

Ea a mai spus că i s-a cerut în Comitetul Executiv Naţional al PSD să dea ordonanţă pe amnistie şi graţiere, dar a refuzat, arătând că pentru ea ”interesul naţional era mai presus de ceea ce îşi doreau unii sau alţii”.

Întrebată dacă va candida din nou la alegerile viitoare, Viorica Dăncilă a răspuns că va candida ”pe o listă” la viitoarele runde de alegeri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com