5 alimente bogate în proteine pe care dieteticienii și antrenorii personali le au mereu în frigider

Sambata, 02 Martie 2024, ora 20:00
5342 citiri
5 alimente bogate în proteine pe care dieteticienii și antrenorii personali le au mereu în frigider
proteine FOTO: freepik.com

Proteinele nu trebuie să lipsească din alimentația niciunei persoane. Acestea sunt extrem de importante pentru sănătate, dar și pentru funcționarea și dezvoltarea corespunzătoare a mușchilor. Proteinele trebuie să se regăsească în toate mesele zilei, fie că este vorba despre proteine animale sau vegetale.

"Proteinele sunt utilizate în tot corpul pentru a “construi” nu numai mușchi, ci și păr, piele și aproape toate celelalte celule din corpul nostru", a spus Kara Mockler, dietetician și antrenor personal pentru insider.com.

Potrivit nutriționistului, un om trebuie să consume între 1,6-2,4 grame de proteine, pe kilogram corp. Adică, o persoană de 50 de kilograme trebuie să consume zilnic între 80 și 120 g de proteine, potrivit dieteticianului. Proteinele se găsesc din abundență în alimente precum iaurt, ouă, carne.

Este important să distribui aportul de proteine în mod egal pe parcursul zilei și să nu le mănânci la o singură masă.

"Consumul de proteine în mod constant pe parcursul zilei permite corpului nostru să reconstruiască continuu celulele, deoarece acestea se reînnoiesc în mod constant", a spus Mockler.

Care sunt alimentele pe care dieteticienii și antrenorii personali le au în permanență în bucătărie.

1. Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este semnificativ mai bogat în proteine decât alte tipuri de iaurt, ceea ce îl face mai sățios. Acesta poate fi consumat la micul dejun, alături de cereale integrale și fructe, într-un smoothie sau cu clătite proteice.

2. Ouă

Ouăle, consumate fierte sau sub formă de omletă, sunt nelipsite din meniul dieteticienilor și antrenorilor personali.

3. Carnea slabă

Carnea slabă, precum peștele, pieptul de pui, de curcan, mușchiulețul de porc sau carnea slabă de vită se găsesc periodic în frigiderul acestor persoane.

4. Edamame

Boabele de edamame sunt o opțiune excelența de proteine vegane. În plus, acestea se găsesc congelate, ceea ce este un plus pentru cei care nu doresc să stea să le curețe.

5. Pudre proteice

Un shake proteic este ideal după un antrenament sau ca gustare între mese. Este sățios, hrănitor. De multe ori, dieteticienii și antrenorii apelează la aceste shake-uri pentru momentele în care nu au timp să ia o masă normală.

Alte alimente proteice pe care le poți consuma

Persoanele vegane este important să știe că pot apela și la proteine vegetale, precum: tofu, fasolea roșie sau neagră, năut, mazăre și mazăre galbenă sau linte.

Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Kilogramele puse încet, încet în jurul taliei încep să te facă să privești cu furie la toaletele de petrecere din garderoba ta? Nu mai poți suporta încă o cheltuială în plus pentru a...
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
#proteine, #alimentatie, #alimente, #nutritionisti, #antrenori, #dieta , #alimente