Ce propuneri are Florin Cîțu pentru protejarea consumatorilor de facturile mari la energie. ”Va fi foarte greu să vedem o scădere a preţurilor”

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 18:26 1776 citiri
Florin Cîțu, președintele Senatului

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat luni, 17 ianuarie, la intrarea în şedinţa coaliţiei, că partidul va veni cu două propuneri simple la criza energiei.

Președintele Senatului sugerează să se revină la preţul reglementat, pentru consumatorii casnici, pentru o perioadă de şase luni, iar pentru IMM-uri, să se discute variante de compensare de la buget.

”PNL va avea două propuneri simple, pentru consumatorul casnic, există varianta de a ne întoarce pe o perioadă determinată, până în şase luni de zile (...) la preţul reglementat, pentru consumatorul companii mici şi mijlocii şi restul de consumatori, putem să discutăm de variante de compensare de la buget”, a spus Cîţu.

Liderul PNL a venit la şedinţă împreună cu mai mulţi lideri din conducerea PNL, printre care Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Dan Vîlceanu şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Anterior acestei declaraţii, preşedintele PNL preciza, despre măsurile propuse de PSD pentru a-i ajuta pe consumatorii casnici şi din economie, în urma majorării facturilor la energie, că va susţine orice reduceri de taxe care se aplică unitar în toată economia şi că nu este de acord să se reducă TVA-ul doar pentru un anumit sector.

Liderul PNL a mai spus că, în opinia sa, de economist, prin astfel de măsuri ”nu vom face decât să creştem profiturile unor companii” şi că ”va fi foarte greu să vedem o scădere a preţurilor”.

Și premierul Nicolae Ciucă a vorbit, înainte de şedinţa coaliţiei, despre măsurile care au fost propuse pentru a diminua majorările de preţuri la energie şi gaze.

Șeful guvernului a spus că scopul principal al acestor decizii este să protejeze consumatorul vulnerabil şi instituţiile esenţiale, iar economia românească să poată funcţiona şi să nu fie afectată de impactul creşterilor de preţuri la energie şi gaze.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News