Promisiunea otrăvită pe care cancelarul german Olaf Scholz i-a făcut-o lui Putin înaintea războiului din Ucraina

Duminica, 21 August 2022, ora 19:27 8617 citiri
Scholz a amintit cum Putin a vorbit despre imposibilitatea existenței Belarusului și Ucrainei ca state separate FOTO Twitter

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, cancelarul german Olaf Scholz l-a asigurat pe președintele rus Vladimir PutinUcraina nu va adera la NATO în următorii 30 de ani. Publicația germană Die Welt scrie despre acest lucru cu referire la conversația lui Scholz cu fostul general al Bundeswehr, Klaus Wittmann.

"Acest lucru nu se va întâmpla în următorii 30 de ani. Putin are idei absolut absurde. Războiul pe care l-a început Putin a vizat în mod clar cucerirea unei țări vecine", a spus ziarul citat de Scholz.

Vorbind despre motivul pentru care membrii NATO nu au luat în considerare interesele de securitate ale Rusiei înainte de începerea unui război la scară largă, Scholz a spus că NATO nu a amenințat niciodată Rusia.

Putin a vrut să împartă Europa

Scholz a amintit cum Putin a vorbit despre imposibilitatea existenței Belarusului și Ucrainei ca state separate.

„Putin chiar a avut ideea să deseneze un creion peste harta Europei și să spună: „Acesta este al meu și acesta este al tău” Dar nu va funcționa cu noi”, a spus el.

Wittman a criticat nivelul de sprijin militar pentru Kiev venit de la Berlin, a notat ziarul Berliner Zeitung.

Armata l-a acuzat pe Scholz de lipsă de conducere. Potrivit acestuia, se are impresia că Putin îl intimidează pe șeful guvernului german.

Cancelarul a subliniat imposibilitatea încheierii unei „paci dictate” pentru Ucraina.

Mass-media germană a aflat că guvernul german nu este de acord să furnizeze arme grele Ucrainei . Inițial, a fost vorba despre tunurile autopropulsate Panzerhaubitze 2000.

Cancelarul german a negat această informație și a vorbit despre furnizarea unor astfel de arme către Forțele Armate, pe care Bundeswehr nu le deține. Germania a furnizat sisteme antitanc și antiaeriene, MLRS, obuziere autopropulsate, radare de contrabaterie, arme neletale și alte echipamente, a menționat politicianul.

Scholz a fost, de asemenea, împotriva interzicerii eliberării vizelor și a intrării rușilor în țările UE.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com