UPDATE Când va vota Parlamentul bugetul de stat pe 2022. Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 19:01
2491 citiri
UPDATE Când va vota Parlamentul bugetul de stat pe 2022. Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ
Proiectul de buget pentru anul 2022 a fost aprobat de Guvern FOTO Facebook / Parlamentul României

UPDATE

„Am decis în BPR calendarul şi comisiilor şi faptul că se va desfăşura cu prezenţa fizică a parlamentarilor, având clar în regulament dreptul de înlocuire a colegilor care nu sunt. Este până mâine la ora 12.00 perioada depunerii amendamentelor şi joi încep dezbaterile, urmând să mai facem un birou permament pe data de 23 decembrie. Joi în plen dezbateri şi supunere la vot, urmând să facem timpii de dezbatere în funcţie de câte amendamente sunt”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

Chestionat dacă PSD va avea amendamente la proiect, liderul PSD a răspuns: „În principiul, cutumiar, nu există amendamente de influenţare a bugetelor din partea celor care l-au propus. Eu mă bucur că, după mult timp, este primul an când avem buget conform legii în anul anterior anului 2022”.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor întruni, luni, de la ora 18.15, pentru a decide un calendar de dezbatere în comisiile parlamentare şi votul în plenul Parlamentului a proiectului de buget pe anul 2022.

Ordinea de zi a şedinţei de luni a birourilor permanente reunite ale Parlamentului poate fi accesată AICI.

Până marţi ar putea fi termenul de depunere a amendamentelor din partea grupurilor parlamentare, apoi dezbaterile şi avizele în comisii, miercuri urmând să fie elaborat raportul pe proiectul de lege şi joi sau vineri să fie votul în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit unor surse politice.

Guvernul a aprobat, luni, în şedinţă, proiectul bugetului de stat pe 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor de stat pe 2022. Ministrul Finanţelor a afirmat că Executivul îşi propune atingerea ţintei de deficit până în 2024, iar deficitul bugetar pe cash se menţine în termenele agreate cu Comisia Europeană în procedura de deficit excesiv, respectiv 5,84% din PIB.

Adrian Câciu a mai declarat că proiectul de buget pentru anul 2022 aprobat luni de Guvern a avut toate avizele necesare în prealabil, inclusiv avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El a adăugat că avizul CES este unul negativ, însă este unul consultativ, iar Consiliul Fiscal a avut o opinie pe proiect pe care o consideră pertinentă. Administraţia Prezidenţială a precizat că propunerile de buget pentru anul 2022 ale instituţiilor din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale au fost avizate cu acordul individual al membrilor CSAT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proiect buget, #vot Parlament, #2022, #adrian caciu , #parlament