Proiect de lege anti-LGBT, promovat de UDMR în România. „Protejarea copiilor” împotriva difuzării conținutului privind „devierea de la sexul stabilit la naștere” și a homosexualității

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 17:16
5999 citiri
Proiect de lege anti-LGBT, promovat de UDMR în România. „Protejarea copiilor” împotriva difuzării conținutului privind „devierea de la sexul stabilit la naștere” și a homosexualității
Cei șapte deputați susțin că sexul copilului este stabilit de medicul care a constatat nașterea FOTO Pixabay

Un proiect de lege pentru ”protejarea copiilor” împotriva difuzării conținutului privind ”devierea de la sexul stabilit la naștere” și a homosexualității a fost depus în Parlament de șapte deputați UDMR. Acesta este similar cu cel adoptat de guvernul condus de Viktor Orban în Ungaria, aspru criticat de UE, scrie G4media.

Proiectul de lege vizează modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind ”protecția și promovarea drepturilor copilului” și, potrivit inițiatorilor, are scopul de a-i proteja pe aceștia împotriva ”difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”.

Inițiatorii proiectului de lege sunt deputații Benedek Zacharie, Biró Rozália-Ibolya, Gál Károly, Könczei Csaba, Kulcsár-Terza József-György, Seres Dénes și Zakarias Zoltán.

Ce prevede proiectul de lege BP778/2021

”Alineatul (1) al articolului 89 se completează și va avea următorul cuprins:

”(1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de învățământ, medicale, de protecție, medii de cercetare a infracțiunilor și de reabilitare/detenție, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc”.

Proiectul de lege mai prevede ca cel puțin o dată pe semestrul unui an școlar să fie derulate ”programe de educație pentru viață, inclusiv educație de sănătate sexuală pentru copii în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

”Litera i) din alineatul (3) al articolului 46 se modifică și se completează și va avea următorul cuprins:

z) derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație de sănătate sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor, având opțiunea părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor de a solicita în scris unității școlare scutirea copiilor de la asemenea programe de educație.”, se mai arată în document.

Cei șapte deputați susțin că ”sexul copilului este stabilit de către medicul care a asistat sau a constatat nașterea” și că ”nu poate fi altul, decât cel feminin sau cel masculin”.

Lege Anti Gay by Laurentiu Sirbu on Scribd

În Ungaria, Guvernul Orban a redefinit în Constituţie căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi a interzis adopţiile de către cupluri de acelaşi sex. Guvernul a eliminat și statutul legal al persoanelor transgender, iar premierul a anunțat un referendum național pe această temă.

Proiectul lui Viktor Orban a fost aspru criticat în UE, iar Comisia Europeană a anunțat că suspendă avizarea PNRR-ului maghiar din cauza problemelor Budapestei cu statul de drept, potrivit G4media.

Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Guvernul din Ungaria a acordat comercianţilor de carburanţi două săptămâni pentru a reduce din proprie iniţiativă preţurile la combustibili la nivelul mediei regionale. Ministrul a...
Viktor Orban s-a dezlănțuit vorbind despre noua ordine mondială „suveranistă”. „Make America Great Again, hai Donald Trump, hai suveraniştii europeni”
Viktor Orban s-a dezlănțuit vorbind despre noua ordine mondială „suveranistă”. „Make America Great Again, hai Donald Trump, hai suveraniştii europeni”
Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat, la un forum organizat la Budapesta, că anul acesta poate fi pus capăt unei ”ere jalnice” a civilizaţiei occidentale. El susține că ordinea...
#proiect anti lgbt, #proiect de lege udmr, #homosexualitate, #schimbarea sexului, #Ungaria, #Comisia Europeana , #stiri politice