Programe pe calculator pe care trebuie să le cunoști

Advertorial
Vineri, 17 Iunie 2022, ora 17:00
13201 citiri
Programe pe calculator pe care trebuie să le cunoști
FOTO: unsplash.com

Orice meserie ai avea, cu siguranță există anumite programe specifice acesteia, pe care trebuie să le înveți și care te vor ajuta în viața profesională de zi cu zi.

Pe lângă acelea însă, mai este o serie de programe pe care, dacă le stăpânești, poți să îți îmbunătățești viața și să câștigi experiență care poate să ducă chiar și la o schimbare în viața profesională.

Programe pe calculator sau mobil care te ajută în carieră

Unele pot să sune banal, însă ele înseamnă mult mai mult decât îți imaginezi. Iată care sunt preferatele noastre.

1. Excel

Excelul este văzut ca și programul acela format din multe tabele în care poți să adaugi informații și să pui filtre.

Însă dacă ajungi să îl studiezi urmând cursuri de Excel îți vei da seama că acest program are o mulțime de caracteristici și funcții care îți pot face atât viața profesională mai ușoară, cât și pe cea personală.

Poți să folosești Excel-ul și pentru a ține bugetul casei, pentru a face liste de cumpărături sau pentru a planifica concedii împreună cu prietenii.

Să înveți cum să folosești acest program la maximă capacitate te va scăpa de multe bătăi de cap pe care le-ai putea întâlni zi de zi!

2. Word

Programul Word face parte din aceeași suită cu Excel, însă scopurile pentru care îl folosești sunt diferite: pentru a scrie texte în diferite formate și a le salva pentru a le trimite online sau offline - după ce le printezi.

Acest program este ideal pentru oricine dorește să scrie documente, să facă prezentări sau chiar să scrie cărți și lucrări științifice. Este unul de bază care te ajută din punct de vedere profesional, indiferent de profesie.

3. Canva

Dacă lucrezi în comunicare și compania ta nu are un buget dedicat pentru un designer sau ești la început și dorești să dai tonul postărilor, un instrument care îți va fi de mare ajutor este Canva.

Cu ajutorul său vei putea să creezi vizualuri pentru postări, stories, prezentări sau mape cu o mare ușurință.

Există o mulțime de template-uri care să îți facă munca mai ușoară și să te ajute să te inspiri atunci când vine vorba despre creație.

4. Trello

Trello este un instrument de project management in care fiecare membru al echipei poate sa noteze sarcinile pe care le are de efectuat într-o anumită perioadă de timp.

Te ajută și dacă nu lucrezi în echipă, ci doar dorești să ai o mai bună evidență a ceea ce ai de făcut.

Acesta îți oferă posibilitatea de a crea și un status pentru fiecare task în parte și așa îți va fi ușor să urmărești evoluția acestuia până la final, când îl treci în secțiunea de terminat.

5. Zoom

Odată cu pandemia, și evenimentele online au înflorit și au apărut o mulțime de platforme pe care acestea se puteau transmite.

Una dintre acestea este Zoom, care îți permite și să organizezi ședințe live cu persoane care nu sunt în aceeași încăpere cu tine.

Poți să adaugi fundaluri pentru a arăta mai profesional decât ceea ce ai în casă ca background.

Aceasta platformă este ideală atunci când ai colegi din mai multe județe sau țări și trebuie să organizați o ședință, însă nu aveți cum să vă întâlniți fizic într-un timp atât de scurt.

Tehnologia a evoluat de-a lungul anilor, iar acest lucru poate doar să ne bucure.

Acum nu mai trebuie să scriem de mână o mulțime de registre, ci le înlocuim cu Excel.

La fel și în cazul documentelor pe care putem să le trimitem online peste mări și țări după ce le-am tehnoredactat pe calculator.

Designul putem să îl facem online și să primim feedback pe loc pentru ceea ce am realizat.

Avem instrumente care ne ajută să monitorizăm ceea ce lucrăm și să le dăm și altora posibilitatea să urmărească în timp real evoluția sarcinilor altor persoane din echipa în care lucrează.

Putem să ținem legătura cu alți colegi din alte localități mai apropiate sau mai îndepărtate.

Toate aceste instrumente te pot ajuta și în viața personală, adaptându-le nevoilor de zi cu zi.

Ajută-te de toate acestea și vei vedea cum viața ți se va îmbunătăți considerabil!

Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi...
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
#programe calculator, #utilizare calculator , #calculator