Învață programare, nu aștepta să te faci mare! Mentorat și program de dezvoltare personală pentru adolescenți

Advertorial
Miercuri, 13 Septembrie 2023, ora 18:46
2966 citiri
Învață programare, nu aștepta să te faci mare! Mentorat și program de dezvoltare personală pentru adolescenți
FOTO: pixabay.com

A scrie cod nu este o activitate condiționată de vârstă. O poți face fie că ești copil, fie adult! Programarea este o activitate interesantă și antrenantă, care te ajută să îți dezvolți gândirea analitică și să-ți menții mereu mintea tânără. Astfel că, fie că ești mic, fie mare, poți învăța programare.

Petru Trîmbițaș a pus bazele unui mentorat unic pe piața de cursuri IT din România. Programul are integrat în cadrul lui și un modul de dezvoltare personală, care să te ajute să îți conștientizezi limitările care îți condiționează succesul.

A invata programare WellCode este accesibil tuturor adolescenților, fie că se află la un liceu cu profil umanist, fie unul cu profil mate-info. În prezent, platforma a ajuns la un număr de aproximativ 200.000 de cursanți înregistrați. Până acum, cel mai tânăr utilizator este un elev în vârstă de 11 ani, iar cel mai vârstnic utilizator este un pensionar în vârstă de 68 de ani.

Fondat în anul 2017, mentoratul WellCode a fost structurat după modelul companiilor Facebook și Google, din Statele Unite ale Americii, cu care Petru Trîmbițaș a colaborat. În perioada petrecută în cadrul celor doi giganți IT, tânărul clujean a observat și conștientizat modul în care aspecte din viața personală ne influențează evoluția profesională. Din acest motiv, a ales includerea unui modul de dezvoltare personală în cadrul mentoratului, care să susțină și să faciliteze capacitatea utilizatorilor de a învăța programare.

Modulul de dezvoltare personală este coordonat de coachi cu experiență vastă în domeniul psihologiei. Aceștia vor lucra cu tine și te vor ajuta să identifici gândurile și emoțiile negative care îți produc blocaje și te împiedică să obții rezultatele dorite. Mai mult decât atât, coachii te vor sprijini să îți stabilești un stil de viață sănătos, care să implice o igienă a somnului corectă și un regim alimentar echilibrat. De asemenea, coachii te vor face să înțelegi cât de important este sportul și cum contribuie acesta la creșterea puterii de concentrare, atât de necesară în procesul de a învăța programare.

A scrie cod în timpul liber, fără presiunea grupului, este exact ce are nevoie un adolescent! Astfel, stresul de a te încadra într-un program dependent de cel pe care îl au alți utilizatori va fi eliminat. Vei putea scrie cod când îți dorești, la orele la care ai timp, cât îți dorești și de unde îți dorești. Aceasta va deveni activitatea ta preferată, care te va relaxa și te va ajuta să îți pui bazele unei cariere în IT.

După ce vei reuși să parcurgi integral problemele de pe platformă, mentorii te vor ajuta să îți scrii propria ta aplicație și să-ți realizezi portofoliul de proiecte. Dacă vei dori să aplici pentru diverse internship-uri în cadrul companiilor IT din România sau străinătate, o vei putea face. Totodată, mentoratul te poate ajuta să te pregătești pentru diversele competiții și olimpiade de informatică și să obții primele locuri. Mentorii îți vor fi alături de la primul ”Hello” și până la atingerea obiectivului final stabilit împreună cu ei.

Programează chiar acum o ședință de consultanță cu mentorii specializați și oferă-ți șansa de a învăța programare și de a pune bazele viitoarei tale cariere ca IT-ist!

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#programare, #invata programare , #internet