Claudiu Năsui ia la bani mărunți pachetul de sprijin anunţat de guvern: "O ruşine totală care nu va sprijini pe nimeni decât pe unii şmecheraşi din PSD şi PNL"

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 11:06
2327 citiri
Claudiu Năsui ia la bani mărunți pachetul de sprijin anunţat de guvern: "O ruşine totală care nu va sprijini pe nimeni decât pe unii şmecheraşi din PSD şi PNL"
Claudiu Năsui FOTO Facebook / Claudiu Năsui

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, spune că aşa-zisul pachet de sprijin anunţat de PSD-PNL este ”o ruşine totală care nu va sprijini pe nimeni decât pe unii şmecheraşi din PSD şi PNL”.

”Aşa-zisul pachet de sprijin anunţat de PSD-PNL este o ruşine totală care nu va sprijini pe nimeni decât pe unii şmecheraşi din PSD şi PNL. Statul va face în continuare aceleaşi măsuri pe care le tot face de 32 de ani şi care nu funcţionează. Ne va lua banii cu zece mâini şi ne va da înapoi cu una”, scrie Năsui pe Facebook.

Deputatul USR arată, despre voucherele sociale de 50 de euro odată la două luni, că ”au pus suma pe două luni ca să aibă lumea impresia că e mai mare”.

”De fapt vorbim de 4 lei pe zi. Da, aţi citit bine. O bătaie de joc. În loc să folosească banii pentru a multiplica efectul lor în economie statul român va reuşi să cheltuie 1 miliard de euro fără să ajute pe nimeni”, spune Năsui.

Potrivit acestuia, ”sinecuri faimoase îşi mai iau o rundă de finanţare din banii noştri”.

”Mai ţineţi minte Casa Unirea? O companie de stat făcută din start pe ideea greşită că statul va arăta privaţilor cum se fac afaceri. Da, acelaşi stat care nu e în stare să-şi facă atribuţiile elementare de stat (poliţie, armată şi justiţie) vrea să facă distribuţie alimentară mai bine decât piaţa liberă.

De la ideea asta a pornit „Casa Unirea”. Că o să le arate statul lui Mega Image şi altor lanţuri de magazine cum se face business. Şi le-a arătat de n-a mai putut. Compania a fost înfiinţată de Petre Daea în epoca Dragnea şi a fost, evident, un eşec total. Rafturi goale, produse puţine şi proaste. O adevărată imagine a cum ar arăta magazinele dacă ar fi de stat. Fix în compania aceasta vrea statul să mai pompeze încă 100 de milioane de euro”, spune Claudiu Năsui.

Deputatul USR mai afirmă că ”într-o perioadă de criză, când cresc ratele la bănci şi perspectiva este că vor mai creşte mult şi bine până la următoarea criză financiară majoră, statul va... garanta credite la bănci”.

”Dacă citiţi pagina aceasta, vă recomand să nu luaţi credite în perioada următoare, chiar dacă statul vă stimulează să o faceţi prin acele garanţii. Atunci când explodează dobânzile şi te aştepţi la o nouă recesiune, nu te îndatorezi. Faptul că statul ne stimulează să ne îndatorăm în perioada asta este o prostie de nedescris”, spune el.

Năsui mai arată că ”granturile pentru firme vor funcţiona fix cum funcţionează toate programele de bani publici în plic pentru firme. În loc să ajute tot mediul privat prin reduceri de taxe, statul va lua de la unii şi va da la alţii. Nu vă amăgiţi, banii publici tot de la dumneavoastră vin. Doar că unii o să-i primească, alţii o să-i plătească”.

”Zero taxe pe salariul minim, de fapt au preluat doar titlul unei măsuri bune. Implementarea va fi un dezastru. Doar dacă un angajator creşte salariul de la 2.550 la 2.750, angajatul nu va mai fi taxat pentru 200 de lei. În loc să facă o măsură simplă şi clară, în mod tipic pentru statul român, o să avem o aberaţie care nu ajută pe nimeni. Dacă cineva acum are un salariu între 2.750 şi 2.550, va avea interesul să-l scadă rapid la 2.550. Da, aţi citit bine.

Aşa cum vor să implementeze măsura, practic va fi un stimulent să vă reduceţi salariul. Creşterea salariului minim în agricultură la 3.000 de lei va împinge o industrie care şi aşa are probleme şi este la marginea subzistenţei să dea afară oameni. Singura veste bună este că se înjumătăţeşte taxarea muncii în agricultură pe modelul construcţiilor. Asta e singura măsură bună din pachet, deşi e umbrită de creşterea salariului minim”, mai scrie Năsui.

Deputatul mai menţionează că se majorează PNDL.

”Evident, nu puteau băieţii să lase un pachet aşa zis de „sprijin” să treacă fără să-i sprijine de fapt tot pe ei. E o creşterea a PNDL pe furiş. Zic că vor „actualiza preţurile materialelor de construcţii”. Adică vor da mai mulţi bani la PNDL. În privat dacă semnezi un contract pe un preţ, te ţii de el. La stat, dacă firma cu care s-a semnat contractul este a unui şmecher de partid, se tot actualizează preţul. Doar nu rămâne mafia de partid pe pierdere”, afirmă Claudiu Năsui.

”În final, acest pachet nu va ajuta pe nimeni altcineva decât pe băieţii deştepţi din partide. Ar fi greşit să credem că măsurile acestea nu provin din prostie. Deloc. Provin din aceeaşi atitudine bine calculată a clasei politice de 32 de ani. Scopul PSD-PNL nu e să ajute pe cineva.

Scopul lor este să continue să paraziteze banii contribuabililor, dar să lase impresia că ajută românii. Iar dacă nu-i ajută, pentru că nu o fac, măcar trebuie să lase impresia că au încercat. Nu e prostie. E strategie. O populaţie sărăcită e mai uşor de manipulat. Iar ei ştiu asta mai bine ca oricine”. Dacă chiar voiau să ajute românii, ar fi redus taxarea aberantă a muncii. Dar ei nu vor să se ajute decât pe sine”, scrie în postare Năsui.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în şedinţă se...
#program, #guvern, #pachet, #masuri anticriza, #Claudiu Nasui , #Stiri Claudiu Nasui