UPDATE. Înscrierile pentru Casa Verde se reiau. Programul fusese suspendat imediat după lansare

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 17:00 15634 citiri
Înscrierile vor fi reluate după rezolvarea deficienţelor aplicaţiei informatice FOTO Unsplash

UPDATE. Administraţia Fondului pentru Mediu a decis reluarea înscrierilor în aplicaţia informatică a Programului Casa Verde Fotovoltaice, începând de miercuri, 22 decembrie, de la orele 16:00, potrivit unui comunicat trimis de instituţie.

"Având în vedere că aplicaţia informatică a întâmpinat probleme de natură tehnică şi nu a permis înscrierea persoanelor fizice de către instalatori, începând cu ora 10:00, după efectuarea testelor suplimentare cu privire la funcţionarea aplicaţiei, Administraţia Fondului pentru Mediu a decis reluarea înscrierilor în aplicaţia informatică, astăzi, 22 decembrie 2021, începând cu ora 16:00", se precizează în comunicatul AFM.

Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Lorand-Arpad Fulop, recomandă utilizarea motorului de căutare Google Chrome pentru accesarea aplicaţiei informatice, se menţionează în comunicat.

Știrea inițială

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă, miercuri, 22 decembrie, suspendarea accesului în aplicaţia informatică dedicată Programului Casa Verde Fotovoltaice, după ce s-au înregistrat probleme în funcţionarea acesteia.

”Având în vedere problemele de natură tehnică ale aplicaţiei informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice, înscrierile persoanelor fizice de către instalatori, programate iniţial pentru astăzi, 22 decembrie 2021, ora 10.00, vor fi suspendate pentru remedierea problemelor de funcţionare ale sistemului informatic”, a transmis, miercuri, AFM, potrivit newsbv.ro.

Sursa citată a precizat că dosarele depuse în aplicaţie vor fi anulate.

”Înscrierile vor fi reluate după rezolvarea deficienţelor aplicaţiei informatice, la o dată care va fi stabilită şi comunicată ulterior. Ne cerem scuze pentru disfuncţionalităţile apărute şi vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru reluarea programului”, au transmis oficialii AFM.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a debutat, miercuri, de la ora 10.00, dar aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe, lucru semnalat de mai multe persoane.

Bugetul disponibil depăşeşte 263 milioane de lei, iar aplicaţia va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News