Când sunt așteptate ploi și ninsori în România. Prognoza meteo până pe 20 noiembrie

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 16:47
14989 citiri
Când sunt așteptate ploi și ninsori în România. Prognoza meteo până pe 20 noiembrie
În weekendul 12-13 noiembrie sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor FOTO Pixabay

Vremea rece va pune stăpânire pe întreaga țară în următoarele săptămâni, potrivit prognozei emise de meteorologi.

În weekend sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor, iar la munte se anunță lapoviță și ninsori.

Vineri, 11 noiembrie, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă.

Cum va fi vremea până pe 20 noiembrie

Banat

Începând cu 10 noiembrie, tendința va fi de scădere ușoară și treptată a temperaturilor diurne către medii 10…12 grade, valori mai apropiate de normele climatologice. Și temperaturile minime vor scădea treptat de la o medie în general de 5…8 grade în prima săptămână, până la o medie de 2…4 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Crișana

Temperaturile diurne vor scădea treptat spre valori mai apropiate de mediile multianuale, de 8…10 grade, în perioada 15-20 noiembrie. Până la jumătatea lunii, minimele termice se vor situa în general la o medie de 5…8 grade, ulterior scăzând la valori de 1…2 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Transilvania

Spre finalul acestei săptămâni, maximele vor scădea ușor spre valori de 11…12 grade. În următoarea săptămână, valorile termice diurne vor continua să scadă și se vor apropia de cele normale specifice perioadei, astfel media lor va tinde spre 8…9 grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 și 6 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea spre -1…0 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Maramureș

Până la jumătatea lunii, vremea va fi în general caldă, media maximelor fiind cuprinse între 12 și 14 grade, apoi tendința acestora va fi de scădere ușoară și treptată la medii 8…10 grade, valori mai apropiate de normele climatologice. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 și 7 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea până la valori în jurul pragului de îngheț (0 grade celsius). Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Moldova

După 10 noiembrie, valorile termice diurne vor marca o scădere, spre 8 grade mediat regional în 15 noiembrie și ulterior se vor menține la valori asemănătoare. Temperaturile minime vor avea variații în intervalul 7…16 noiembrie, de la medii de 4 la 8 grade, după care se vor stabiliza la 0 grade în medie pe regiune. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 11, 12 și 13 noiembrie.

Dobrogea

Media maximelor va fi de 14 grade până în data de 11 noiembrie, dar apoi vor scădea treptat la 10 grade și se vor menține așa pe intervalul 15…20 noiembrie. Temperaturile minime vor avea variații ușoare până la finalul acestei săptămâni, cu medii între 6 și 8 grade, iar ulterior vor marca o scădere, spre 4 grade mediat pe regiune. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Muntenia

Spre sfârșitul acestei săptămâno vremea se va răci, astfel că maximele vor coborî la 12 grade. Săptămâna viitoare, temperaturile diurne nu vor mai avea variații semnificative, se vor menține la medii în jurul a 10 grade. Regimul termic nocturn va avea ușoare variații până în 12 noiembrie, cu minime de 6…8 grade mediat regional, apoi va scădea la valori, în medie, de 2 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 12 și 13 noiembrie.

Oltenia

Până pe 11 noiembrie, temperaturile maxime vor varia între 16 și 18 grade mediat regional, valori mai ridicate decât în mod caracterstic acestei perioade, apoi vor scădea la medii de 10 grade în data de 16 noiembrie valori ce se vor menține până la finalul intervalului. Minimele vor avea variații săptămâna aceasta, de la 5 la 8 grade în medie, iar ulterior vor scădea până în jurul a 0 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 12, 13 și 14 noiembrie și din nou în 19 și 20 noiembrie.

La munte

Până pe 11 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 și 10 grade, apoi va scădea treptat spre 4 grade în data de 12 noiembrie. Ulterior, vor avea doar variații ușoare, cu medii între 4 și 6 grade. Săptămâna aceasta, minimele vor avea valori medii în jurul a 2 grade, în ultima zi a acesteia vor scădea semnificativ spre -2 grade și se vor menține în jurul acestor medii în săptămâna care urmează. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în 11, 12, 13 și 14 noiembrie, potrivit Gândul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#prognoza meteo, #ploi, #ninsori , #prognoza meteo