Ploi și temperaturi mai scăzute în următoarele zile. Când vor arăta din nou termometrele 15 grade Celsius

Duminica, 18 Februarie 2024, ora 09:10
4840 citiri
Ploi și temperaturi mai scăzute în următoarele zile. Când vor arăta din nou termometrele 15 grade Celsius
Ghiocei FOTO Pixabay

Vremea se va răci în următoarele 2-3 zile, însă în a doua parte a săptămânii viitoare se va încălzi din nou, a anunțat duminică, 18 februarie, ANM.

”În următoarele 2-3 zile vom avea parte de mulţi nori. Va fi o vreme în general închisă, iar precipitaţiile care vor apărea vor avea caracter temporar şi vor fi slabe cantitativ. Vorbim de câţiva litri care vor cădea în zilele următoare”, a anunțat meteorologul Mihai Timu la Digi24, precizând că vor fi ploi în zonele joase. ”Astăzi ne aşteptăm să plouă slab în Transilvania şi Moldova. De asemenea, vor fi şi ceva ploi slabe pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, urmând ca mâine să mai plouă izolat tot prin zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei. În tot acest timp, la munte vor fi precipitaţii slabe în principal sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a mai spus acesta.

Temperaturile scad uşor în unele regiuni duminică și la începutul săptămânii

”De exemplu, în Transilvania, Moldova vom avea maxime de 5-7 grade, dar în restul teritoriului vom avea o vreme mai caldă decât în mod obişnuit cu cele mai mari abateri în zona Olteniei, unde se vor înregistra astăzi şi maxime de 14-15 grade”, a anunțat Mihai Timu.

În București, temperaturile maxime vor fi de 9-11 grade Celsius.

”După ziua de azi urmează o uşoară răcorire a vremii. Luni şi marţi mai scad temperaturile. Vom avea un ecart termic la nivelul ţării cuprins între 4 şi cel mult 12 grade. Apar şi temperaturi uşor negative pe timpul nopţii în jumătatea de nord a teritoriului, dar chiar şi aşa temperaturile încă rămân peste normalul perioadei”, a mai precizat meteorologul ANM.

Maxime de 15 grade

Spre sfârșitul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi din nou.

”Sunt mari şanse ca de vineri încolo, spre finalul weekendului următor, să înregistrăm din nou temperaturi de primăvară, de luna aprilie, în mare parte din ţară cu maxime ce vor depăşi frecvent 15 grade, inclusiv în Bucureşti”, a mai anunțat Mihai Timu.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în ultimele două săptămâni din luna mai
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în ultimele două săptămâni din luna mai
Valorile termice vor fi mai ridicate pe parcursul săptămânii viitoare decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, ulterior temperaturile se vor apropia de cele normale, iar...
#prognoza meteo, #februarie, #2024, #ploi, #temperaturi scazute, #anm , #prognoza meteo