Se face cald! Temperaturile urcă la 30 de grade Celsius. Unde va ploua și va fi vreme urâtă

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 09:26
7060 citiri
Se face cald! Temperaturile urcă la 30 de grade Celsius. Unde va ploua și va fi vreme urâtă

Meteorologii au vești bune. Temperaturile încep să urce și vom avea parte de vreme frumoasă, cu până la 30 de grade Celsius în zona de sud a țării. Mai puțin norocoși sunt locuitorii din Transilvania, care vor avea în continuare parte de ploi.

În nordul țării, în Maramureș și Satu Mare, se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi, de 19 grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan se anunță o zi caldă și frumoasă, potrivit informațiilor publicate de site-ul stirileprotv.ro.

După prânz, norii se înmulțesc în zona Bărăganului, dar sunt șanse mici să plouă. Temperaturile urcă până la 30 de grade la Călărași.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei va fi soare, însă vântul va sufla din când în când mai puternic. Se vor înregistra 29 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, mai scrie sursa citată, vremea va fi schimbătoare, cu perioade însorite, dar și cu înnorări și ploi în a doua parte a zilei.

Vești mai puțin bune sunt pentru cei care locuiesc în zona de nord a Transilvaniei și în Maramureș, unde soarele va fi scump la vedere. În a doua parte a zilei și pe seară va ploua cu fulgere și tunere. E posibil chiar să cadă și grindină.

Și în vestul țării va crește treptat instabilitatea și în special după-amiaza va ploua destul de mult și va sufla vântul. Temperaturile ating 25 de grade în Banat.

Temperaturile vor ajunge la 25 de grade și în Oltenia, însă va fi destul de înorat.

Cei mai fericiți sunt cei din sudul țării, în special cei care locuiesc în Lunca Dunării, unde temperatura va urca până la 30 de grade Celsius.

Vremea în București și la munte

În București, vremea va fi însorită, iar maxima va atinge 29 de grade. La noapte se înseninează complet și temperatura coboară până la 12 grade.

Și la munte se încălzește puțin. Avem soare în prima parte a zilei, dar mai târziu norii se înmulțesc și apar averse zgomotoase care vor lăsa în urmă peste 35 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și condiții de grindină, iar vântul suflă cu 60-80 de km/h la altitudini mari.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #vremea, #vremea 29 septembrie , #vremea