Se face foarte cald. Când vor trece iar temperaturile de 35 de grade Celsius

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 10:41
7191 citiri
Se face foarte cald. Când vor trece iar temperaturile de 35 de grade Celsius
Meteorologii anunță că valul de căldură va intra miercuri în vestul României FOTO Pexels

Mijlocul lui septembrie nu ne aduce temperaturi de vară, așa cum ne-am fi așteptat, ci unele de vară autentică. Valul de căldură din regiunea mediteraneană va aduce în curând temperaturi de până la 36 de grade Celsius.

Căldura extremă, care l-a sfârșitul săptămânii trecute a făcut ca mercurul din termometre să treacă de 40 de grade în mai multe regiuni din Spania, va continua să se deplaseze spre estul Europei în următoarele câteva zile, transmite meteoradar.ro.

Meteorologii anunță că valul de căldură va intra miercuri în vestul României, unde temperaturile vor urca până la circa 28°C.

Joi, se vor încălzi și restul regiunilor, mai ales sudul. În timp ce în vest și în est sunt preconizate temperaturi de 28-30°C, în sud se vor atinge până la 32°C, iar local în sud-vest chiar și până la 36°C, anunță b1tv.ro.

Vineri, începe să se răcorească ușor în vest și în centru, însă în sud și în est sunt așteptate în continuare maxime de până la 28-30°C, iar local în Dobrogea chiar până la 34°C.

Începând de sâmbătă, temperaturile vor începe, însă, să coboare în toată țara.

Fostul uragan nu aduce, însă, doar temperaturi ridicat la noi în țară, ci și praf saharian în sud, în zilele de joi și de vineri.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#prognoza meteo, #starea vremii, #meteo, #canicula, #vremea , #vremea