Se face foarte cald. Când vor trece iar temperaturile de 35 de grade Celsius

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 10:41 6582 citiri
Meteorologii anunță că valul de căldură va intra miercuri în vestul României FOTO Pexels

Mijlocul lui septembrie nu ne aduce temperaturi de vară, așa cum ne-am fi așteptat, ci unele de vară autentică. Valul de căldură din regiunea mediteraneană va aduce în curând temperaturi de până la 36 de grade Celsius.

Căldura extremă, care l-a sfârșitul săptămânii trecute a făcut ca mercurul din termometre să treacă de 40 de grade în mai multe regiuni din Spania, va continua să se deplaseze spre estul Europei în următoarele câteva zile, transmite meteoradar.ro.

Meteorologii anunță că valul de căldură va intra miercuri în vestul României, unde temperaturile vor urca până la circa 28°C.

Joi, se vor încălzi și restul regiunilor, mai ales sudul. În timp ce în vest și în est sunt preconizate temperaturi de 28-30°C, în sud se vor atinge până la 32°C, iar local în sud-vest chiar și până la 36°C, anunță b1tv.ro.

Vineri, începe să se răcorească ușor în vest și în centru, însă în sud și în est sunt așteptate în continuare maxime de până la 28-30°C, iar local în Dobrogea chiar până la 34°C.

Începând de sâmbătă, temperaturile vor începe, însă, să coboare în toată țara.

Fostul uragan nu aduce, însă, doar temperaturi ridicat la noi în țară, ci și praf saharian în sud, în zilele de joi și de vineri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com