Vreme extrem de rece în toată țara. Meteorologii anunță ninsori și viscol

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 11:02
5137 citiri
Vreme extrem de rece în toată țara. Meteorologii anunță ninsori și viscol
Drum blocat de zăpadă FOTO IGSU

Meteorologii au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. De asemenea, întreaga țară va fi acoperită de un val de frig, cu temperaturi care pot coborî până la -20 de grade Celsius, scrie digi24.ro.

Cod galben de viscol în Carpații Meridionali și Orientali

Fenomene vizate și zone afectate: transport de zăpadă, viscol în Carpații Meridionali și Orientali, anunță meteorologii pentru intervalul 5 februarie, ora 10.00 – 6 februarie, ora 20.00.

În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

Cod galben de viscol în Moldova, Muntenia, Dobrogea

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Atenționarea meteorologilor, valabilă în intervalul 5 februarie, ora 10.00 – 06 februarie, ora 20.00, vizează fenomene precum intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

Avertizare de ger

Pe lângă codurile de viscol, meteorologii mai avertizează că întreaga țară va fi acoperită de un val de frig care va dura până vineri, 10 februarie.

În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#prognoza meteo, #ger, #frig, #ninsoare, #viscol , #vremea