Un val de aer tropical ajunge în România. Zonele în care temperaturile vor depăși 15 grade Celsius

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 11:02 29452 citiri
Temperaturi de 15 grade Celsius în weekend FOTO Unsplash

Un val de aer tropical traversează țara noastră, astfel că în anumite regiuni termometrele vor arăta 15 grade Celsius, dublu față de cât ar fi normal în această perioadă a anului.

În prima jumătate a săptămânii 5-11 decembrie, temperaturile vor fi cuprinse între 0 și 10 grade la nivelul întregii țări. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în partea de vest a țării, apoi în centru și sud, a precizat, într-o intervenție la Realitatea PLUS meteorologul Meda Andrei.

În a doua jumătate a săptămânii temperaturile cresc, culminând în weekend, 10-11 decembrie, când vor depăși 10 grade Celsius în toată țara, iar în vest și sud vor ajunge la 15 grade Celsius.

Marți, 6 decembrie, în prima parte a zilei, în sud și sud-est, pe suprafețe mici vor cădea ploi slabe. Nu este exclus ca la munte și în regiuni din Moldova să fie polei.

Ploi vor mai cădea și în a doua jumătate a săptămânii, pe arii extinse în vest și restrânse în rest.

"În ceea ce privește vântul, intensificări vor fi doar pe creste, în rest în sudul Banatului și puțin pe litoral, însă nu va fi ceva semnificativ", a mai spus meteorologul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News