Cum trebuie sa arate un contract de creditare legal

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 10:30
20375 citiri
Cum trebuie sa arate un contract de creditare legal
Foto: Pixabay.com

Inainte de criza economica din 2008, contractele de creditare erau redactate, fie pe hartie de culoare roz, galbena, sau albastra, cam dupa cum dorea fiecare banca. De asemenea, nici fontul si marimea acestuia nu erau reglementate pe atunci.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum trebuie sa arate un contract legal.

Dupa acest moment, Directivele Europene au trasat o serie de reguli pe care trebuie sa le respecte fiecare banca ce activeaza pe teritoriul UE, si, prin urmare, si in Romania. Asa au aparut reglementarile conform carora, contractele de creditare trebuie sa fie redactate vizibil si foarte usor de citit.

In aceste conditii, contractul trebuie sa fie scris in font Times New Roman care sa aiba o marime minima de 12. Mai mult, contractul trebuie sa fie scris pe un suport durabil precum hartia, iar daca aceasta este de culoare alba, scrisul trebuie sa contrasteze, adica sa fie negru.

Contractul pe care ti-l pune in fata banca va trebui sa aiba informatii usor de inteles, in limba nationala, si cel mai important, sa fie complete.

Cum spuneam si in materialele anterioare, dupa ce ai analizat contractul, il poti "ingheta" pentru 14 zile si poti merge sa analizezi alte oferte.

De asemenea, intr-un alt material iti vorbeam vorbeam despre drepturile pe care le ai, astfel ca, este imperios necesar, sa ceri o copie a contractului pentru a-i studia atent toate clauzele.

Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR

Cati bani vei strange pentru facultatea copilului daca economisesti de cand se naste

De ce e bine sa-ti anunti banca atunci cand pleci in vacanta

Sfatul expertilor: cum sa investesti inteligent la bursa

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#contract de credit legal, #contract de imprumut , #Banca