De ce este bine sa iti verifici bonitatea inainte de a te angaja?

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 08:30
29363 citiri
De ce este bine sa iti verifici bonitatea inainte de a te angaja?
Foto: Pixabay.com

Bonitatea ta financiara se refera la cat de bine iti gestionezi creditele si finantele personale, in general. Astfel ca, revenind la problema din titlu, este foarte important sa iti calculezi FICO Score sau sa verifici cum stai la Biroul de Credit inainte de a te angaja.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", de ce este bine sa mai verifici inca o data daca ai probleme financiare.

Aici nu vorbim despre orice fel de angajare ci, mai degraba, la angajarea ta intr-un post in care va trebui sa gestionezi banii companiei, contracte si alte lucruri de genul acesta.

Unele companii, iti pot cere sa le aduci un raport de credit pentru a vedea cat de bine iti gestionezi creditele, cardurile de credit si alte astfel de datorii catre finantatorii tai.

Cererea aceasta este lesne de inteles. Daca tu nu iti gestionezi cum trebuie propriile finante, de ce te-ar lasa o companie sa umbli cu banii ei, mai ales cand de asta depind vietile a poate zeci sau sute de oameni?

Pe de alta parte, mai sunt si alte cazuri in care iti poti verifica bonitatea. Trecand peste angajare, poti face acest lucru daca ai vazut ca este ceva ciudat in finantele tale. Spre exemplu, daca vezi ca primesti atentionari ca ai rate la banci sau IFN-uri cu care stii ca nu ai colaborat.

Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR

Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta

Cat cotizezi la pensia privata obligatorie in functie de salariul pe care-l ai

Cum ti s-a devalorizat salariul in ultimii 5 ani

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bonitate angajare, #bonitate financiara, #credit verificare , #Banca