Mai mulți profesori le-au făcut plângeri penale elevilor și refuză să mai intre la ore. Un tânăr a dat școala în judecată. "Este o situaţie aberantă"

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 11:02
28165 citiri
Mai mulți profesori le-au făcut plângeri penale elevilor și refuză să mai intre la ore. Un tânăr a dat școala în judecată. "Este o situaţie aberantă"
Elevi de liceu în clasă FOTO captură YouTube

Mai mulți profesori de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din municipiul Satu Mare au formulat plângeri penale împotriva unor elevi și refuză să mai intre la orele de curs din unele clase. De cealaltă parte, un elev a dat școală în judecată.

Adolescentul de 18 ani dezaprobă a dat în judecată unitatea de învățământ pe motiv că s-au montat camere de supraveghere audio-video în sala de clasă și astfel, susține el, i se încalcă dreptul la protecția datelor cu caracter personal.

Conducerea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” se apără și susține că această măsută a fost luată din cauza conflictelor grave dintre elevi și cadrele didactice, care s-au lăsat cu plângeri penale, cu apeluri la 112 și cu refuzul unor profesori de a mai intra la clasă, arată presasm.ro.

”Din păcate, la clasă există o atmosferă destul de tensionată, dar nu tensionată în limite normale, dar la ceea ce s-a ajuns este o situaţie aberantă, la care profesorii cu vechime au ajuns să nu mai dorească să predea la clasă şi au fost nevoiţi să formuleze plângeri penale”, susțin surse pentru PresaSM.

Sisteme de supraveghere video-audio în clasele cu probleme

Întregul corp profesoral, întrunit în Consiliul Profesoral, a cerut montarea de sisteme de supraveghere video-audio în clasele cu probleme.

”Există câţiva factori perturbatori, măsura fiind luată pentru a exista siguranţă atât pentru elevi cât şi pentru profesori”.

Unul dintre elevii vizați de această măsură consideră că măsura este ilegală și abuzivă, precizând că s-ar încălca astfel prevederile GDPR.

Conform rapoartelor Consiliului clasei, prezentate de către dirigintele clasei Consiliului Profesoral și obținute de PresaSM, ”în perioada acestui an școlar au fost constatate abateri grave de la regulamentele școlare, de la conduita de elev.

În repetate cazuri, în cadrul Consiliilor Profesorale, colegi profesori își manifestau dezaprobarea și îngrijorarea faţă de escaladarea și agravarea situației disciplinare, cauzată de unii elevi pentru un caz de indisciplină analizat și dezbătut în cadrul ședinței Consiliului clasei a XII-a C”.

În unele situații s-a impus chiar prezența polițiștilor în sălile de clasă. Situația abaterilor disciplinare nu este una nouă. Repetarea sau chiar agravarea acestor situații conflictuale i-au determinat unii profesori să renunțe la predare, opinând faptul că nu mai au resurse, metode, căi prin care să remedieze atmosfera din timpul unor ore sau să suporte ofensele repetate din partea unor elevi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#profesori, #elevi, #liceu, #plangeri penale, #Satu Mare , #stiri invatamant